Mănăstirea Vatopedu

Telefoane 0030 377 61219, 0030 23770 23219
Fax 0030 23770 23657

Ctitorul ei fondator dintru inceput a fost Arcadie (ce era fiul imparatului Teodosie cel Mare) care a fost salvat in chip minunat de Maica Domnului cand a fost aruncat in mare de un val in vremea furtunii si apoi gasit intr-un tufis. De aici numele de Vatopedi:vatos-tufis, pedi-copil.

Pe la 361-363 tot Sfântul Munte a fost pustiit de păgâni. În (379-395) a fost refacută de împăratul Teodosie cel Mare, iar pe la anul 860 a fost iară prădată de către Beduinii Siriaci.

Ctitorie veche a lui Alexandru Lăpuşneanu (domnul Moldovei), care în a doua domnie (1563-1568), dăruieşte pe lângă o cupă mare de argint şi bătută cu solzi de aur, din care a băut şi doamna sa dintr’însa, şi merticul anual de 300 galbeni roşii. În acea vreme se aflau ca la 300 călugări în mănăstire.

Este situată în partea de nord-est a peninsulei Athos.

Sfânta Mânăstire Vatopedu se situează pe locul doi în ierarhia mânăstirilor. Este idioritmică şi este locuită de 50 de călugări (1990).

– În această mănăstire se găsesc multe icoane făcătoare de minuni; Odoare si sf. moaste.

Brâul Maicii Domnului negru se păstrează într-o raclă de argint. Două cruci de la împăratul Constantin făcute dupe modelul care i s-a aratat pe cer, înainte de a începe lupta cu Liciniu, se păstrează pe Sf. Masă. Capul Sf. Andreiu. Paharul (Jaspis) oferit de Manuel Comneanu-Paleologul apoi un deget al Sf Ioan Botezătorul, mâna Sf. Grigore-Decapolitul dăruită de d-na Maria-lui Serban Cantacuzino si multe alte sf. moaste. Biblioteca din Vatopedi este cea mai bogată din Sf. Munte. Pe lângă cărti Teologice sunt si multe manuscrise de mare valoare istorică si arheologică. 634 manuscrise grecesti dintre care ca jumătate pe pergament, 150 cu cântări bisericesti si o serie de manuscrise Slavonesti.

Are 10 paraclise in interior si 3 in exterior.

Icoane:

pantan.jpg„Pantanassa” – icoana vindecatoare de cancer şi boli incurabile

„Izbăvitoarea celor deznădăjduiţi” – Theotokos

„Elaiovritissa” – „Izvorâtoarea de mir” – a izvorât ulei pe timpul foametei

„Vimatarissa”

„Ctitoriţa” – aceasta icoană a fost ascunsă de năvălirea păgânilor de un călugăr într-o groapă sub Sf. Masa cu o lumânare aprinsă in fata ei, iar dupa 72 de ani a fost găsită icoana în cel loc cu lumânarea încă arzând. (Calugărul respectiv a fost luat prizonier de păgâni şi când a ajuns la mănăstire după 72 de ani le-a spus călugarilor să sape în acel loc ăi au găsit icoana)

untitled-11.jpg„Junghiata” – a fost lovita de un diacon (era suparat pe bucatar fiindca nu a vrut sa-i mai dea mancare cand a intarziat la masa – intârzia des) cu un cuţit şi imediat a curs sange din icoana. Diaconul si-a venit in fire si si-a dat seama de greseala şi s-a rugat Maicii Domnului să-l ierte, neclintit în faţa icoanei, iar după câţiva ani Maica Domnului i-a spus că l-a iertat dar mâna care a lovit icoana va da socoteală la judecata lui Dumnezeu. Iar după moartea lui mâna respectivă i-a rămas uscată ca mărturie.

untitled-12.jpg„Izbăvitoarea de barbari” – această icoană arăta înainte de această minune ca o icoană clasică. Portile manastirii se tineau inchise in timpul noptii de navalirea paganilor (piratii) iar dimineata se deschideau. Un calugar s-a inchinat acestei icoane dimineata iar Maica Domnului i-a vorbit din icoana si i-a spus sa nu deschida portile manastirii fiindca sunt piratii la porti si vor prada manastirea si o vor incendia, atunci Mantuitorul ridica manuta si ii acopera gura Maicii Domnului si ii spune sa-i lase in pace pe calugarii acestia fiindca nu fac voia lui, atunci Maica Domnului ii apuca mana Mantuitorului si o lasa in jos si spune din nou acelasi lucru. Iar icoana rămâne aşa. Intr-adevar piratii erau la portile manastirii si astfel s-a izbavit manastirea si calugarii de distrugere.

„Antifomitria”- la anul 382 – fiica lui Teodosie cel Mare vine la ctitoria tatalui sau (sa vada cum decurg lucrarile de reparatie) si se inchina la icoana atunci Maica Domnului striga din icoana „Ce cauti aici? De acum incolo sa nu mai calce picior de femeie pe aici…” si de atunci s-a interzis accesul femeilor in muntele Athos.

Sf. moste: Capul Sf. Ioan Gura de Aur cu urechea stanga intreaga – La urechea stanga i-a talcuit ingerul sfintele evanghelii si a ramas neputreda spre marturie ca a fost adevarata talcuirea ingerului.

De asemenea aici se gaseste şi Brâul Maicii Domnului (facut chiar de mainile Maicii Domnului).

Pe mosia acestei mănăstiri se afla trei schituri românesti: Schitul Sf. Ipatie, Sf. Ioan Botezătorul si Sf. Gheorghe.

Biblioteca este bogată în comori nepreţuite. Printre alte lucruri, 1700 manuscrise şi peste 10000 de cărţi tipărite.

muntele-athos-42.jpg
muntele-athos-40.jpg
muntele-athos-41.jpg
app0008.jpg
app00010.jpg
app00011.jpg
app00012.jpg
app00013.jpg
app00014.jpg
app00015.jpg
app00016.jpg
app00017.jpg
external-view2
arsanas
internal-view
the-entrance

Vedere exterioară

Portul (arsanas)

Vedere interioară

Intrarea

kampanario-kai-fiali
the-church
trapeza
 

Clopotniţa şi Fiale

Biserica

Trapeza

 
Acest articol a fost publicat în Vatopedu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Mănăstirea Vatopedu

 1. Anca-Sanda Maria zice:

  God bless you all ! I can live without belief in chrestianism. We need so deeply to know that you-all-there pray-believe-trust-afraid to not made trubles to our Saviour, Jesus Christ and his Holly Mother rest in your prays, in our fact and prays. I bless this day for this gift gived to me. Thank You, God !

  We need you all ! Are we connect ? Are you caress by the rest of all ? Do you need help – anything, any kind one – from us ?

  Anca-Sanda Maria (ancasandagraure@yahoo.com)

  Curtea de Arges, jud. Arges, cod. 115300
  Romania, str. Mestesugari 2, tel. 0248/722,389, my husband: 0744.53 86 54

  God Bless You All !

  March 6, 2007, Romania.

 2. jana zice:

  Domnul nostru Iisus Hristos ptr.rugaciunile Precuratei Fecioara Maria se ne miluiasca sa ne binecuvinteze in veci Amin

 3. Eugenia Enescu zice:

  „Un copil se stinge-ncet.Viata abia-i mai palpaie in trupul slabit, la fel ca o lumanare ajunsa la capatul fitilului.
  Cu voce slaba si tremuranda intreaba mereu: “- Cat mai am de trait mama?”
  Lacrimile i se scurg siroaie pe obrajii-i palizi. Cat iubeste viata si cata dragoste are pentru parinti si pentru oameni. Ar vrea sa stea cat mai mult, aici, pe pamant, langa ei si langa prietenii lui de joaca.
  Plange el… Plang si parintii… Plang si prietenii lui…
  Cata durere in inima lui cea mica. Se roaga mereu Maicii Domnului sa-l ocrotesca si sa faca o minune ca sa-l salveze.
  Matei Vasile are numai 8 anisori. I-a implinit de curand, in luna august, dar destinul i-a jucat o festa. A fost depistat in urma unei cazaturi cu leucemie acuta limfoblastica. Acum este sub tratament cu citostatice.
  Ce mult i-ar place sa alerge din nou alaturi de copiii cu care se juca, dar acum, este pironit la pat.
  Se fac apeluri catre semeni. Nici un raspuns pana acum. Oare ce s-a-ntamplat cu romanii? Ei sunt un neam nobil, sensibil si saritor. Unde-i mila romanului? Ce s-a-ntamplat cu sufletul lor?
  S-au facut apeluri catre cei puternic financiar. Nici un raspuns…sau…scuze nemotivate pentru a ascunde indiferenta in fata neputintei unui mic baietel.
  Cat de greu este sa daruiesti macar zece lei? Daca stai sa te gandesti, poti sa-i pierzi pe strada si nici sa nu-ti para rau. Dumnezeu da, Dumnezeu ia.
  Frati romani, puneti-va in locul lui. Ce ati face in situatia lui? Ce ati face daca copilul vostru ar fi in situatia acestui baietel? Ce ati gandi daca v-ati striga durerea si nimeni nu v-ar auzii?
  Fie ca acest mesaj sa patrunda in inimile voastre la fel ca si cum durerea ar fi a voastra.
  Se zice, si nu-i minciuna: “Daruind vei dobandi”.
  Fie ca fapta voastra sa fie vazuta de Bunul Dumnezeu si acesta sa va rasplateasca pentru binele ce il veti face acestui biet copil donand cat de putin.
  Depuneti in CONT :
  Rol RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620
  EURO RO61 RZBR 0000 0600 0638 3641
  Raiffeisen BANK – Agentia Apusului, Bucuresti
  cu mentiunea “Pentru Matei Vasile”.
  Va multumim, si, Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce ganditi.”

 4. Eugenia Enescu zice:

  Matei Vasile is only 8 years old but he’s suffering from acute lymphoblastic leukemia.
  He’s already under chemotherapy treatment.
  His healing hope is in your hand.
  Would you be able to help him out, you can contribute to the fund raising account:
  EURO RO61 RZBR 0000 0600 0638 3641
  RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620 Raiffeisen BANK – Apusului branch, Bucarest, Roamnia
  “For Matei Vasile”
  For any inquiries you can contact us either by phone or e-mail:
  land line: O372939069
  mobile: 0726/488.768
  E-mail: sfantul_calinic@yahoo.com
  We will publish all contributors’ names and their good deed.
  Sincerely yours,
  Eugenia Enescu

  Acute lymphoblastic leukemia (ALL), is a form of leukemia, or cancer of the white blood cells.

  Malignant, immature white blood cells continuously multiply and are overproduced in the bone marrow. ALL causes damage and death by crowding out normal cells in the bone marrow, and by spreading (metastasizing) to other organs. ALL is most common in childhood and young adulthood with a peak incidence at 4-5 years of age, and another peak in old age. The overall cure rate in children is 85%, and about 50% of adults have long-term disease-free survival.[1] ‘Acute’ refers to the undifferentiated, immature state of the circulating lymphocytes („blasts”), and to the rapid progression of disease, which can be fatal in weeks to months if left untreated.

 5. bizubac zice:

  in ce situatie se afla acum?

 6. bizubac zice:

  astept un raspuns pe email:bizubac@yahoo.com

 7. sunt mama malinei gabriela. are 29 ani si este profesor de desen. in 28 februarie 2009 un caine a sfasiat-o si i-a smuls degetul mare de la mana dreapta. ii este greu. medicii nu au putut reconstrui acel deget. va rugam pe presfiintiile voastre de la muntele athos sa va rugati pentru malina. rugaciunea de acolo este mult mai puternica.

  • Catalin zice:

   Numele meu este catalin locuesc in franta paris am 25 ani si aceiasi problema o am si eu ca a Melinei numai ca la mine a fost vorba de un accident pe 11 august 2009.Nu am idee ce e de facut dar stiu sigur ca in paris se poate pune degetul inapoi prin donatie cu aceiasi grupa sanguina.sau alte metode care se pricep doctori de aici.

   • malina gabriela popa zice:

    mult timp nu am mai navigat pe net. m-am bucurat că un suflet nobil a avut răgaz să citească despre suferinţa noastră, a mea şi a fiicei mele mălina. cred că nu e lucru uşor ce vi s-a întâmplat şi dumneavoastră domnule cătălin. nu ştiu să rostesc rugăciuni deosebite , dar una simplă din suflet o voi spune pentru sănătatea dumneavoastră şi liniştea părinţilor dumneavoastră.
    cât despre mălina : nu-şi găseşte liniştea, nu mai poate desena, de aici şi alte necazuri, slujba … Numai Dumnezeu mai poate face o minune

 8. Adriana zice:

  Domnul sa ajute pe cei in nevoi.

 9. Pingback: Pelerinaj Sf. Munte Athos 2-12 August 2009 «

 10. Pop Andrea zice:

  Doamne Ajuta.Numele meu este Andrea.Am 26 de ani.De 8 luni am fost diagnosticata cu o boala foarte rara:Granulomatoza wegener.Din cate am aflat pana acuma nu a resit nimeni sa invinga boala, adica sa se vindece in totalitate.Boala acuma este in remisie si ma simt bine, multumesc lui Dumnezeu.Dar asa cum ma simt bine oricand imi poate recidiva boala.Fac un tratament forte toxic.Dar oricum eu mare incredere in Dumnezeu ca ma va ajuta sa ma vindec si sa pot face un copil.Ca atata vreme cat iau medicamenet nu am voie sa raman insarcinata.Dar puterea lui Dumnezeu e mare si stiu ca ma va ajuta.Doamne Ajuta

 11. anca zice:

  ma numesc anca si sunt o mama indurerata ,,,baietelul meu este bolnav are cancer,pulmonar as dori mir de la icoane facatoare de minuni sau de la sf moaste sa-l ung pe corp ………..ce as putea sa mai fac in rest,,,zic rugaciuni si dimineata si seara il impartasesc aproape duminical,,,miercurea si vinerea ii dau agheazma mare,,,ce rugaciuni sa citesc??am incredere in bunul dumnezeu ,,dar simt ca nu este deajuns ceea ce fac ,,,ce sa mai fac<<<???imi este frica,,,imi este foarte frica..doctorii nu mi-au dat un procent ,,,au zis ca depinde de cat de norocos este…oare este norocos tinand cont ca a supravietuit unui stop cardio-respirator si un preinfarct!!!!???dupa operatia la o ora si jumatate a murit!…doctorii nu se asteptau sa supravietuiasca,,,veneau la patul lui sii spuneau ca are un ingeras sus care il iubeste ca nu se asteptau ca sa traiasca…te rog doamne sa nu mi-l iei ca este viata mea sufletul meu si inima mea..este totul pt mine…VA MULTUMESC,,BAIETELUL MEU SE NUMESTE ANTON JOHNNY ,,ANTON BOTEZAT LA PREOT,,,SI FACE 3 ANI IN APRILIE ,,NU VREAU SA-L PIERD VA ROG RUGATI-VA PT EL,,adresa,,str soveja bl tcif sc a ap 18 et 4 nr 62a localitatea constanta jud constanta

  • Ghita zice:

   Roaga-te la Maica Domnului: ACATISTUL MAICII DOMNULUI – PANTANASSA – VINDECATOAREA DE CANCER:

   ACATISTUL MAICII DOMNULUI – PANTANASSA

   Rugaciunile incepatoare:
   In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
   Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
   Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
   Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
   Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
   Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru Numele Tau.
   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
   Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
   Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

   Condacele si Icoasele:

   Condacul 1:
   Noi, credinciosii robii tai, stand cu mustrare de inima inaintea icoanei tale celei noi aratate, te cantam cu laude, o, Imparateasa a Toate. Trimite de sus vindecarea ta peste robii tai care acum alearga la tine ca sa putem sa-ti cantam cu bucurie: Bucura-te, o, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin darul tau!

   Icosul 1:
   Arhanghelul a venit din cer ca sa-i spuna Imparatesei a Toate: „Bucura-te!”. Vazandu-Te pe Tine, Doamne, luand trup omenesc, cu dumnezeiasca vestire a strigat catre ea lucruri ca acestea:
   Bucura-te, incepatoarea mantuirii noastre;
   Bucura-te, implinirea iertarilor noastre de catre Creator;
   Bucura-te, ca prin tine Dumnezeu a devenit trup;
   Bucura-te, ca in tine Cel Nevazut Se arata;
   Bucura-te, ceea ce ai primit mila pacii;
   Bucura-te, ca in tine s-a tesut haina de carne a Cuvantului;
   Bucura-te, Slava ridicata dincolo de intelegerea mintii;
   Bucura-te, mana cereasca prin care inimile sunt chemate la viata;
   Bucura-te, stea stralucita de har;
   Bucura-te, izvor care izvorasti apa cea vie;
   Bucura-te, Maica a lui Dumnezeu, binecuvatata intre femei;
   Bucura-te, Fecioara neintinata care ai nascut pe Mantuitorul lumii;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin harul tau!

   Condacul 2:
   Cuvantul cel Nenascut incape intr-un prunc, prin tine, Fecioara, aducand tamaduire tuturor celor care cinstesc Nasterea din tine, cea nefurata de nunta, cantand, Aliluia!

   Icosul 2:
   Cautand sa cunoasca ceea ce este necunoscut, a strigat Fecioara catre ingerul cel vestitor: „Arata-mi cum eu, Fecioara fara pata, pot fi maica a Celui Preainalt?” Iar Gavriil cu frica i-a raspuns strigand unele ca acestea:
   Bucura-te, cea aleasa de Sfatul Cel Preainalt;
   Bucura-te, cea repede auzitoare a celor ce se roaga tie;
   Bucura-te, comoara de pace a lui Hristos;
   Bucura-te, nadejdea si puterea poporului tau;
   Bucura-te, minunata nimicitoare a blestemului cancerului;
   Bucura-te, vindecatoarea neputintelor;
   Bucura-te, aparatoarea lumii;
   Bucura-te, izbavitoare de griji;
   Bucura-te, alinatoarea plansului si a lacrimilor;
   Bucura-te, care deschizi portile mantuirii tuturor;
   Bucura-te, sceptru si putere a celor ce locuiesc in Sfantul Munte;
   Bucura-te, toiagul calugarilor si al laicilor;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin harul tau!

   Condacul 3:
   Puterea celui Preainalt te-a umbrit, Fecioara si Cel Neatins S-a facut trup, aratandu-te pe tine poiana dulce a celor ce voiesc sa culeaga mantuirea atunci cand canta: Aliluia!

   Icosul 3:
   Icoana ta, „Imparateasa a Toate” a fost slavita, o, Maica a lui Dumnezeu, atunci cand vindecarile au prins a curge din chipul tau. Tu dai vindecare celor care canta inaintea ei cu credinta, inmultind cantarile astfel:
   Bucura-te, Maica a Luminii Nestinse;
   Bucura-te, biruinta celor care rabda pana la sfarsit;
   Bucura-te, Doctor adevarat al celor ce bolesc si sunt in necaz;
   Bucura-te, zid aparator al vaduvelor si orfanilor;
   Bucura-te, deschizatoare a usilor Raiului;
   Bucura-te, aparatoare a celor ce trudesc si duc sarcini grele;
   Bucura-te, mijlocitoare pentru mantuirea credinciosilor;
   Bucura-te, ceea ce te rogi pentru neamul crestinesc;
   Bucura-te, scara cereasca prin care ne ridicam de pe pamant la cer;
   Bucura-te, apa vie care speli pacatele noastre de moarte;
   Bucura-te, mieluseaua care pazesti inimile celor neprihaniti;
   Bucura-te, val aparator care adapostesti copiii Bisericii;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin harul tau!

   Condacul 4:
   Vrand sa dea viata lumii, Stapanul tuturor S-a salasluit in pantecele tau, fara sa stii de barbat, aratandu-te pe tine maica a credinciosilor, invatandu-i sa cante lui Dumnezeu: Aliluia!

   Icosul 4:
   Slavite lucruri ne-au inconjurat de la tine, o, Cetate a lui Dumnezeu, prin vindecarile pe care le reversi si primind izvoare racoritoare de vindecare, iti strigam cu multumire unele ca acestea, o, Imparateasa a Toate:
   Bucura-te, iarba vindecatoare care usurezi suferinta;
   Bucura-te, racoreala care potolesti fierbinteala bolii;
   Bucura-te, flacara care arzi blestemul cancerului;
   Bucura-te, cea care ridici din patul durerii pe cei pe care doctorii nu-i mai pot ridica;
   Bucura-te, cea care iti arati fata ta cea preacurata celor alesi ai tai;
   Bucura-te, cea care ne scoti din catusele pacatelor;
   Bucura-te, caci prin tine ne-a fost data scoaterea din moarte;
   Bucura-te, ca prin tine multime de credinciosi au fost mantuiti;
   Bucura-te, inaltime curata, neatinsa de gandul omenesc;
   Bucura-te, adancime traita de lume;
   Bucura-te, cea care ai fost profetita de Patriarhii Vechiului Testament;
   Bucura-te, calauzitoarea ierarhilor care se roaga Tie;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin harul tau!

   Condacul 5:
   Te-ai aratat a fi, o, Fecioara, templul cel preacurat al Mantuitorului. De aceea cadem inaintea ta, Preacurata si cerem sa ne faci si pe noi fii ai lui Dumnezeu ca sa strigam catre tine: Aliluia!

   Icosul 5:
   Cetele ingerilor vazand in mainile tale pe Cel Ce a facut cu mana pe om si cunoscandu-te a fi Doamna si Stapana, desi singura te-ai numit „Roaba Domnului”, Preacurato, cu graba slujesc tie, Una Binecuvantata, cu cantari ca acestea:
   Bucura-te, cea pe care Dumnezeu te-a pus mai presus decat ostile ceresti;
   Bucura-te, cea care umpli lumea cu vindecari minunate;
   Bucura-te, cea care auzi slava si laudele cerurilor;
   Bucura-te, cea care primesti multumirile pamantului;
   Bucura-te, cea care arzi samanta putrejunii din inimile noastre;
   Bucura-te, zeloasa biruitoare a vicleniilor diavolului;
   Bucura-te, ceea ce umpli valea acestei vieti cu lacrimi de bucurie;
   Bucura-te, ceea ce prefaci grijile in dulceata cereasca;
   Bucura-te, miros de buna mireasma primit de Dumnezeu;
   Bucura-te, nemasurata bucurie a pacatosilor care se pocaiesc;
   Bucura-te, armura adevarului impotriva ispitelor;
   Bucura-te, scut de aparare impotriva dusmaniei si a distrugerii;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu darul tau!

   Condacul 6:
   Binevestitorii Cuvatului lui Dumnezeu, Apostoli ai Mantuitorului, minunat au fost adusi de fata, Fecioara, cand ai fost ridicata de la pamant la cer, ca sa-I poata canta cu o inima si cu o gura lui Dumnezeu: Aliluia!

   Icosul 6:
   Har minunat s-a aratat din icoana ta, Imparateasa a toate, cand tanarul cel intunecat de invataturi satanice a cazut teapan la pamant inaintea ei si a slobozit din legaturile intunericului, cu frica si cu bucurie a strigat catre tine acestea:
   Bucura-te, indreptatoarea vietii pacatoase;
   Bucura-te, mangaierea celor chinuiti;
   Bucura-te, alungatoarea hoardelor de demoni din Biserica;
   Bucura-te, risipitoarea norilor intunecati ai pacatului;
   Bucura-te, distrugatoarea capcanelor celor nevazute;
   Bucura-te, atotputernica biruitoare a vrajilor satanicesti;
   Bucura-te, far care luminezi calea celor rataciti;
   Bucura-te, nor care aperi pe cei nevinovati de rele;
   Bucura-te, munte care ne hranesti pe noi cu mana cereasca;
   Bucura-te, vale a acestei vieti, care ne saturi cu umilinta lui Hristos;
   Bucura-te, piatra scumpa a Imparatiei Cerurilor;
   Bucura-te, raza a luminii celei vesnice;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 7:
   Voind sa Te dai pe Tine Insuti hrana celor credinciosi, Te-ai intrupat din Sfanta Fecioara, ca primind preacuratul Tau trup si Sfantul Tau sange, sa Te cunoastem pe Tine, Dumnezeul cel Adevarat. De aceea, minunandu-ne de aceasta neatinsa intelepciune, strigam catre tine: Aliluia!

   Icosul 7:
   Facatorul a Toate ne-a mai descoperit o taina cand impreuna cu Apostolii Sai, a mancat Cina cea de Taina. Iar noi, care ne rugam Imparatesei a Toate, sa ne faca partasi Sfintelor daruri, ii aducem cantari ca acestea:
   Bucura-te, datatoare a painii ceresti;
   Bucura-te, purtatoarea vietii celei vesnice;
   Bucura-te, potir din care ne impartasim cu Hristos;
   Bucura-te, ceea ce te unesti suflet si trup cu Hristos;
   Bucura-te, lingurita de aur plina cu tainele ceresti;
   Bucura-te, chivot nepretuit in care se afla Sfintele Daruri;
   Bucura-te, cea care ne arati Sfanta Impartasanie;
   Bucura-te, masa binecuvantata care ne dai hrana cea Sfanta;
   Bucura-te, cea care ii asezi de-a dreapta ta pe cei care se impartasesc cu cinste;
   Bucura-te, cea care scoti din iad pe aparatorii Sfintei Liturghii;
   Bucura-te, calauzitoarea celor morti spre fantana nemuririi;
   Bucura-te, tare adapost de pace pentru copii tai;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 8:
   Privind la minunata Nastere a lui Hristos si pand grijile cele lumesti, sa ne inaltam inimile, caci pentru aceasta S-a intrupat Cel Preainalt ca sa ne traga la Sine pe cei ce-I cantam: Aliluia!

   Icosul 8:
   Fiind dintotdeauna in sanul Tatalui, Cuvantul cel Necuprins S-a facut trup pe pamant. Dumnezeu Cel Mare a slavit-o pe Fecioara si a cautat spre smerenia Maicii Sale, care aude de la noi cuvinte ca acestea:
   Bucura-te, chivot al necuprinsului Dumnezeu;
   Bucura-te, cea care arati lumii pe Creatorul Cel mai presus de lume;
   Bucura-te, cutremuratoare a puterii mortii;
   Bucura-te, vindecatoarea ranii lui Adam;
   Bucura-te, leac vindecator al ranilor sufletesti;
   Bucura-te, untdelemn Sfant care ungi ranile trupesti;
   Bucura-te, usuratoarea durerilor celor care nasc;
   Bucura-te, cea care biruiesti iadul;
   Bucura-te, cea care tocesti boldul mortii;
   Bucura-te, nadejdea invierii de obste;
   Bucura-te, cea care aduci adevarata mantuire ortodocsilor;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 9:
   Toata firea cea ingereasca si cea omeneasca s-a uimit de slavita si neinteleasa Ta intrupare, Cuvantule al lui Dumnezeu. Luand aminte cu minunare la aceasta taina a smereniei, cu frica si cutremur, noi cei multumitori strigam catre Tine: Aliluia!

   Icosul 9:
   Raniti fiind cu multe boli, am primit vindecari peste masura de la icoana ta, O, Imparateasa a Toate si, prin credinta, imbogatindu-ne cu har, cu glas mare strigam catre tine:
   Bucura-te, statornica pastratoare a sanatatii pruncilor;
   Bucura-te, aducatoare de sanatate celor bolnavi;
   Bucura-te, vindecatoarea copiilor bolnavi;
   Bucura-te, mama tinerilor in suferinta;
   Bucura-te, cea care ridici pe cei ce zac pe patul bolii;
   Bucura-te, intarirea celor stapaniti de frica mortii;
   Bucura-te, cea care iei seama la plansul barbatilor;
   Bucura-te, cea care asculti suspinul nostru;
   Bucura-te, cea care inneci durerea pamanteasca in bucuria cereasca;
   Bucura-te, rabdare cereasca in fata furtunilor devastatoare;
   Bucura-te, cea care aduci bucurie celor ce plang;
   Bucura-te, ceea ce aduci imblanzirea relelor pe aripile rugaciunii;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 10:
   Vrand sa mantuiasca firea omeneasca stricata prin pacat, Creatorul tuturor a pogorat peste tine ca roua peste lana lui Ghedeon si te-a facut rug aprins. Dumnezeu fiind, El S-a facut om pentru care pururea Ii cantam: Aliluia!

   Icosul 10:
   Zid aparator esti fecioarelor, Preacurata, si celor care se lupta pentru curatire. Dumnezeu S-a salasluit intru tine curatind intreaga fire cugetatoare eliberand-o de toata intinaciunea, pentru care iti cantam unele ca acestea:
   Bucura-te, cea care vorbesti cu cei care cauta tacerea;
   Bucura-te, coroana a celor care isi pastreaza neatinsa fecioria;
   Bucura-te, inceput si sfarsit al desavarsirii duhovnicesti;
   Bucura-te, tezaur al revelatiei divine;
   Bucura-te, cunoscatoare a sfatului Sfintei Treimi;
   Bucura-te, izvor al mantuirii barbatilor virtuosi;
   Bucura-te, inaltime neatinsa de mintile trufase;
   Bucura-te, adapost deschis pentru inimile umile;
   Bucura-te, Preacurata, mai imaculata decat cerurile;
   Bucura-te, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si serafimii;
   Bucura-te, cea plina de veselie careia arhanghelul ti-a spus: „Bucura-te!”;
   Bucura-te, cea mangaiata care ai atins cu mana pe Hristos cel inviat;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 11:
   Straduindu-ne cu mintea sa aducem o cantare Mantuitorului, noi si eu nevrednicul, Stapana si Doamna, ramanem robii tai; caci cine poate fi vrednic sa aduca imnuri lui Dumnezeu, al Carui Nume este ca „Mirul Curat”; de aceea Ii cantam: Aliluia!

   Icosul 11:
   Ca o mare lumina – Rasaritul Cel de Sus – Fiul tau si Dumnezeu a stralucit peste noi, cei ce locuim intru intuneric. Ci vino si la noi, Fecioara. Tu esti lumanare intr-un sfesnic, un copil purtator de lumina al Bisericii, care ne indemni sa-ti aducem cantari ca acestea:
   Bucura-te, zori ai Soarelui cunoasterii;
   Bucura-te, lacas al firii dumnezeiesti;
   Bucura-te, lumina din care se tese haina Sfintilor;
   Bucura-te, torta care inlaturi intunericul demonilor;
   Bucura-te, luminarea mintilor nepricepute;
   Bucura-te, lumina pentru inimile pacatoase;
   Bucura-te, mana cea dreapta care ne scoti pe noi din marea desertaciunilor;
   Bucura-te, Raza de lumina care calauzesti spre Imparatie sufletele celor mantuiti;
   Bucura-te, fulger care-i faci sa tresara pe cei nepocaiti;
   Bucura-te, luminatoarea constiintelor nepocaite;
   Bucura-te, imblanzirea Judecatii lui Dumnezeu;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 12:
   Vrand sa ne dea Harul Sau, Datatorul Vechiului Testament ne-a daruit Testamentul cel Nou. Si primind astfel Harul – nu prin lucrarea legii, ci prin credinta cea adevarata si afland astfel mantuirea Ii cantam Lui: Aliluia!

   Icosul 12:
   Inaltam imnuri Nasterii Sfinte asa cum Israel preamarea cu chimvale tabernacolul legii vechi care era doar umbra ta, Maica si Fecioara, adevaratul Tabernacol pe care noi, acum, te slavim cu barbatie ca sa auzi de la toti spuneri ca acestea:
   Bucura-te, cantec cantat de inaltimi;
   Bucura-te, psalm rasunand jos;
   Bucura-te, vrednica roaba a Unuia Dumnezeu;
   Bucura-te, cea placuta Sfintei Treimi pentru smerenia ta;
   Bucura-te, cea care porti in tine pe Cel Care a facut veacurile;
   Bucura-te, tron al Celui Care tine universul in mainile Sale;
   Bucura-te, taina neinteleasa a varstelor si a timpurilor;
   Bucura-te, nadejde tare a poparelor si a neamurilor;
   Bucura-te, adevarata bucurie a preotilor cucernici;
   Bucura-te, repede auzitoare a rugaciunilor din biserici si din chilii;
   Bucura-te, vas al milei ales de Dumnezeu;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre cu harul tau!

   Condacul 13: (acest condac se zice de trei ori)
   O, Maica, Imparateasa a Toate, care ai purtat pe Cuvantul Cel mai Sfant decat toti Sfintii, primeste aceasta cantare a noastra, vindeca-ne de bolile de moarte si scoate-ne din judecata ce va sa vie peste noi cei ce-ti cantam: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

   Apoi se zice iarasi Icosul 1:
   Arhanghelul a venit din cer ca sa-i spuna Imparatesei a Toate: Bucura-te! Vazandu-Te pe Tine, Doamne, luand trup omenesc, cu dumnezeiasca vestire a strigat catre ea lucruri ca acestea:
   Bucura-te, incepatoarea mantuirii noastre;
   Bucura-te, implinirea iertarilor noastre de catre Creator;
   Bucura-te, ca prin tine Dumnezeu a devenit trup;
   Bucura-te, ca in tine Cel Nevazut Se arata;
   Bucura-te, ceea ce ai primit mila pacii;
   Bucura-te, ca in tine s-a tesut haina de carne a Cuvantului;
   Bucura-te, Slava ridicata dincolo de intelegerea mintii;
   Bucura-te, mana cereasca prin care inimile sunt chemate la viata;
   Bucura-te, stea stralucita de har;
   Bucura-te, izvor care izvorasti apa cea vie;
   Bucura-te, Maica a lui Dumnezeu, binecuvatata intre femei;
   Bucura-te, Fecioara neintinata care ai nascut pe Mantuitorul lumii;
   Bucura-te, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin harul tau!

   si Condacul 1:
   Noi, credinciosii robii tai, stand cu mustrare de inima inaintea icoanei tale celei noi aratate, te cantam cu laude, O, Imparateasa a Toate. Trimite de sus vindecarea ta peste robii tai care acum alearga la tine ca sa putem sa-ti cantam cu bucurie: Bucura-te, o, Imparateasa a Toate, care vindeci neputintele noastre prin darul tau!

   Dupa aceea zicem aceasta rugaciune:

   Tropar (Glas 4)
   Stapana si Doamna, prin datatoarea de bucurie, preacinstita icoana ta „Imparateasa a Toate”, mantuieste pe cei care cu fierbinteala cer mila ta; slobozeste-i din toate durerile pe cei care alearga la tine, din toate necazurile scapa turma ta care cere de la tine mijlocirea ta.

   Rugaciunea intai catre Maica Domului

   Atotbuna Stapana, Sfanta Maica a lui Dumnezeu, Pantanassa, Imparateasa a Toate, nu sunt vrednic ca sa intri sub acoperamantul Tau. Ci ca ceea ce esti milostiva Maica Dumnezeului celui milostiv, spune numai un cuvant si se va tamadui sufletul meu si trupul meu slabit se va intari. Caci tu ai tarie putincioasa si cuvantul tau este plin de putere, o, Imparateasa a Toate. Adu-mi biruinta, roaga-te pentru mine ca sa maresc numele tau cel minunat totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

   Rugaciunea a doua

   O, Preacurata Maica a lui Dumnezeu, Imparateasa a Toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere inaintea icoanei tale celei facatoare de minuni. Intoarce-ti privirea spre copiii tai bolnavi de boli netamaduite, care cad inaintea sfintei tale icoane cu credinta. Si precum pasarea isi acopera cuibul cu pui cu aripile, asa acopera-ne si tu, Fecioara, cu omoforul tau cel vindecator. In acest loc in care nadejdea se subtiaza, mila ta sa fie nadejde neindoielnica. Aici unde grijile amare ne coplesesc, da-ne rabdare si odihna; unde chinul si deznadejdea se cuibaresc in suflet, fa sa rasara lumina necreata a lui Dumnezeu. Mangaie-i pe cei fricosi, intareste-i pe cei slabi, varsa blandete si lumina peste inimile amarate. Vindeca poporul tau cel bolnav, atotmilostiva stapana, binecuvanteaza mintile si inimile doctorilor, ca sa fie instrumentele Atotputernicului doctor – Iisus Hristos, Mantuitorul. Ne rugam inaintea icoanei tale ca puterea ta sa traiasca in noi, Stapana si Doamna. Intinde mainile tale pline de vindecari, bucuria celor intristati, mangaierea celor indurerati, ca degrab primind ajutorul tau cel minunat sa laudam Treimea cea de viata Facatoare si nedespartita, Tata, Fiu si Duh Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

   Acest Acatist a fost trimis de calugaritele de la manastirea de convertite la Ortodoxie, Sfantul Paisie Velicicovschi din Arizona. L-am tradus cu ajutorul Maicii Domnului, Imparateasa a Toate, dupa versiunea engleza pentru ca cei bolnavi sa aiba o mangaiere in suferinta lor. Binefacerile Preasfintei Fecioare si Imparatese – Pantanassa – sa se reverse peste noi toti, caci ea este rugatoarea noastra inaintea Fiului Sau si Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos. Amin!

   DOAMNE AJUTA!

  • constantin zice:

   Mergeti la Mosuni ,linga Tg.Mures,unde este preotul Cristian Pomohaci si copilul dvs .se va face sanatos,acolo exista,un DUH ADEVARAT,duhul adevarului,il obtineti in timp,prin foarte multe rugaciuni si canoane,o sa cunoasteti oameni deosebiti,cu frica si iubire de DUMNEZEU.
   Domnul Iisus Hristos si Maica Domnului ,Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu,Sfanta Fecioara Maria ,sa va indrepte pasii si sa mergeti pe drumul mantuirii.amin.
   Doamne ajuta,
   Cu dragoste,
   Constantin

 12. szeppty zice:

  daca ajungeti la manastirea vatopedu mergeti obligatoriu sa-l vedeti pe Stefan cel Mare sculptat…e chiar langa micul port unde trage vaporasul(sau arsanaua cum ii zic grecoteii)
  eu l-am descoperit singur pt ca nici grecoteii in sovinismul lor nici romanii n-au zis nimic de aceasta sculptura

 13. viorica zice:

  buna ziua.nu stiu daca ma adresez unde trebuie.as avea o mare rugaminte la dumneavoastra .as dori si eu sa pot cumpara braul maicii domnului am inteles de la mai multe persoane ca e ca un fel de ;siret;se poate lega la brau cum am avut din pacate mai multe sarcini pierdute am fost indrumata sa port acest brau.daca cineva ma poate ajuta imi poate lasa un email .va multumesc

 14. viorica zice:

  horhotaviorica @yahoo.it

 15. Gabriela zice:

  Buna ziua ma numesc Gabriela, as vrea sa trimit o scrisoare pt. a primi ajutor…. la Manastirea Vatopedu. Am mai trimis cateva in ultimii ani si de fiecare data am am simtit ajutorul cerut, prima trimeteam pe adresa parintelui Vadopedinul, dar a murit, Dumnezeu sal odihneasca in pace. Acum nu mai cunosc alt parinte la care sa ma adresez .Daca stie cineva….il rog sa-mi raspunda este foarte important.Doamne ajuta.

 16. ciurba viorel gheorghe zice:

  san dinntro comuna din judetul bihor romania si as dorii sa pot si eu fi pomenit impreuna cu familia mea in rugaciunile dumneavoastra chiar avand nevoie mare de asa ceva eventual sa tin legatura cu un domn monah prin email pentru niste rugaciuni si sa vad cu ce pot si eu contribuii in schimbul serviciilor sfinte pe care mi le puteti face . aceasta informatie mia datoo o femeie aflata si ea la necaz si pentru care sa rugat in sfintele manastiri , vas fi foarte recunoscator . multumesc

  • Cautati pe site-ul nostru

   – adrese de e-mail si telefoane ale calugarilor si schiturilor de la Muntele Athos

   – adrese de e-mail si telefoane ale pelerinilor la Muntele Athos

   Prin ei puteti trimite pomelnicul dvs pentru a fi pomenit in slujbele zilnice de la Muntele Athos.

 17. Pingback: Suflete… schimbate la fata (2): POVESTEA UNEI TINERE MAME VINDECATE IN MOD MINUNAT DE CANCER SI TBC, DUPA CE A RAMAS SI INSARCINATA...

 18. Sasu Nicolae zice:

  Referitor la retinerea avvei Efrem, invit muierile – nu sunt femei – care au votat transformarea Muntelui Athos in pelerinaj muieresc sa treaca OBLIGATORIU PE LA MANASTIREA FRASINEI – JUD. VALCEA, si apoi sa transmita de la Muntele Athos cum e Raiul pe Pamant.
  Invitatia este valabila si pentru justitia greaca, care s-a vandut pe un blid de linte. RUSINE!
  Nicolae, crestin ortodox din Rm. Valcea

 19. Pingback: Suflete… schimbate la fata (2): POVESTEA UNEI TINERE MAME VINDECATE IN MOD MINUNAT DE CANCER SI TBC, DUPA CE A RAMAS SI INSARCINATA… | Despre cancer şi vindecarea lui

 20. Pingback: divinitateadinfiecare

 21. ma numesc Gheorghe Bordianu, am patit un mare necaz:am fost furat la media de la titularizare, mi au trecut medie din oficiu 3’50 intentionat ca sa ma dea afara din profesor. Va rog sa va rugati pentru mine de a mi recapata drepturile cuvenite, munca mea de o viata. Va multumesc.

 22. Pingback: Suflete… schimbate la fata (2): POVESTEA UNEI TINERE MAME VINDECATE IN MOD MINUNAT DE CANCER SI TBC, DUPA CE A RAMAS SI INSARCINATA… - Despre cancer şi vindecarea lui

 23. Constantin zice:

  Buna ziua,
  Am o intrebare pentru dumneavoastra.
  Doresc sa aflu niste informatii despre CRUCEA pe care obisnuia sa o poarte la gat pe sub hainele sale Sf. Atanasie Atonitul (c. 920 – c. 1003) de la manastirea Marea Lavra / Muntele Atos.
  Care este semnificatia cand aceasta cruce se pune la gat unei persoane normale. (nu este preot, calugar sau figura bisericeasca). In ce contexte obisnuieste sa se faca acest gest de catre preotul de la altar?
  Pentru mine este foarte important sa aflu aceste raspunsuri. Imi puteti raspunde in privat la adresa de mail: irimiacc@gmail.com
  Va multumesc!
  Cu stima,
  C.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s