Cum vizitaţi Sfântul Munte Athos

diamonitirion.jpgOrice creştin ortodox, fie el grec sau străin, ce doreşte să viziteze Sfântul Munte Athos trebuie ca mai întâi să ia legătura cu Biroul de Pelerinaje din Tesaloniki (tel. (+30) 2310 252 575 pentru greci şi (+30) 2310 252 578 pentru străini) sau din Uranupolis, Halkidiki (tel. (+30) 23770 71 423) pentru a obţine permisul de vizitare numit Diamoneterion care este valabil timp de patru (4) zile calendaristice.

Cei care sunt de altă religie trebuie să contacteze Ministerul Afacerilor Externe, Directoratul pentru Biserici, la adresa Str. Zalokosta nr. 2, Atena, (tel. (+30) 210 362 6894) sau Ministerul pentru Macedonia şi Tracia, Directoratul de Afaceri Politice, la adresa Plateia Diikitiriou, Tesalonic, (tel. (+30) 2310 270 092) pentru a obţine un permis de intrare în Sfântul Munte Athos.

Accesul se permite zilnic unui număr de maxim 120 vizitatori creştin ortodocşi, în timp ce străinii de alte religii sunt limitaţi la 14 pe zi. Aceste limite nu includ persoanele ce au invitaţii explicite de la mănăstiri.

Muntele Athos este accessibil cu vaporul din Uranupolis sau din Ierissos. Din Tesaloniki, se poate ajunge la Uranupolis folosind autoturisme private sau transportul public (autobuzele KTEL ale Prefecturii din Halkidiki, adresa Str. Karakasi nr. 68, Tesaloniki (tel. (+30) 2310 924 444). Sunt plecări zilnice către Uranupolis şi Ierissos la 06:00, 08:30, 10:30, 14:30, 16:30, 18:30. Călătoria durează aproximativ două ore.

Transportul auto
transportation-van.jpgDin Uranupolis (tel. (+30) 23770 71 248) se fac zilnic transporturi pe mare cu marfă şi pasageri la ora 9:45 către Dafne, portul marin al Sf. Munte Athos şi către mănăstirile Zografu, Dochiariu, Xenofont şi Sf. Pantelimon. Vizitatori mănăstirilor Simonos Petra, Grigoriu, Dionisiu, Sf. Pavel şi ai schitului Sf. Ana schimbă vaporul la Dafne. Pentru mănăstirile Esfigmenu şi Vatoped, vizitatorii pot pleca din Ierissos (tel. (+30) 23770 22 576).

Transportul de la Dafne la Careia, capitala Sf. Munte Athos, se face cu autobuzul (călătoria durează 35 minute). De la Careia vizitatorii pot ajunge la mănăstiri şi la schituri folosind microbuze cu tracţiune integrală sau cu vehiculele mănăstirilor. (tel. fix (+30) 23770 23 266, tel. mobil (+30) 6944 302 451).

Vizitatorii care doresc să călătorească prin Sf. Munte Athos pe jos probabil vor găsi util ghidul de drumeţie scris de Mark Dubin.

Găzduire

Găzduirea şi masa în mănăstiri şi schituri sunt gratis şi sunt valabile până la 24 de ore. Mai ales pentru mănăstiri se aşteaptă să telefonaţi înainte de le vizita. Mai puteţi sta cu chirie şi în mici hoteluri din Dafne şi Careia.

Folosirea de echipamente fotografice este permisă în Munte Athos cu excepţia interioarelor mănăstirilor. Pentru fotografierea în interiorul mănăstirilor este necesară aprobare. Mijloacele de proiecţie cinematografică, cele de înregistrare video şi ascultarea de muzică ca şi fotografierea călugărilor sunt în mod expres interzise.


Pentru telefoanele mănăstirilor, click aici.

Pentru telefoanele schiturilor româneşti, căutaţi pe acest site în articolele despre Schitul Lacu şi despre Schitul Prodromu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Articole interesante, Caracalu, Careia, Costamonitu, Cutlumuş, Dionisiu, Dochiaru, Esfigmenu, Filoteu, Grigoriu, Hilandaru, Iviron, Marea Lavră, Mănăstiri, Pantocrator, Pelerinaje la Sfantul Munte Athos, Schitul Lacu, Schitul Prodromu, Sf. Pantelimon, Sf. Pavel, Simonos Petra, Stavronikita, Vatopedu, Xiropotamu, Zografu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

53 de răspunsuri la Cum vizitaţi Sfântul Munte Athos

 1. ionut zice:

  am marea rugaminte ca cineva din parintii sf MUNTE ATHOS sa-mi dea o informatie de la manstiria IVIRULUI cand se sarbatoreste praznuierea icoanei M. DOMNULUI PORTARITA (IVERSK)

 2. adrian lupu zice:

  binecuvantati !
  Doresc adresa schitului LACU pentru a trimite o scrisoare catre dumneavoastra (acatist)
  sarut-dreapta !

 3. petru zice:

  Va rog frumos spuneti-mi ce trebuie sa fac sa pot ajunge in Sf.Munte Athos? Doresc din tot sufletul sa raman acolo.
  Multumesc anticipat

 4. gherasim zice:

  Pt. Ionut – Sarbatoarea icoanei „Portaitissa” de la Man. Iviron este in aprilie 16 s.v. adica in 29 aprilie dupa calendarul nostru.

 5. gherasim zice:

  Pt.Ionut-29 aprilie pt.an 2008;pt.anii viitori a 3-a zi de Pasti

 6. Aurelia Ionescu zice:

  binecuvantati !
  Un prieten are o problema si se gandeste ca poate ar fi bine sa ceara sfatuire la un parinte din Sf. Munte. Cum ar trebui sa procedeze?
  sarut-dreapta !

 7. Drosu Irina zice:

  Va rog din tot sufletul sa-mi dati (trimiteti) si mie adresa si numarul de telefon de la Manastirea Dohiariu din Sfantul Munte Athos! Va multumesc si astept raspunsul dvs!

 8. Drosu Irina zice:

  As mai avea inca o dorinta daca puteti sa-mi trimiteti si adresa si nr de tel de la Schitul Sfanta Ana din Muntele Athos pt ca doresc sa trimit un pomelnic.Va multummesc f mult!

 9. doina zice:

  buna ziua . va rog mult daca se poate sa-mi dea si mie cineva adresa de la muntele sfant vreau sa trimit un pomelnic ptr. ca am o mare problema . multumesc

 10. lucian zice:

  Buna ziua. As vrea sa merg de la Lacu la Sf Pavel. Cat costa transportul?

 11. zavat mirela zice:

  si eu doresc adresa ,numele staretului si nr.cont.

 12. Ivanescu Mihai zice:

  Am avut ocazia si fericirea sa vizitez Sf. Munte Athos de noua ori, fiind fascinat de acest loc, si revin mereu acolo fiindca n-am reusit sa ma satur de ce am vazut. Sentimentele mistice, trairea, nu le pot exprima in cuvinte. Am ajuns si acolo sus pe virful muntelui Athos, de doua ori, si se afla acolo o mica Biserica – Schimbarea la Fata, si o cruce infipta in stinca la 2033 m altitudine; drumul pina acolo de la Prodromu dureaza patru ore, si calatoria este chiar extenuanta, pe drumul-poteca greu, prin ripe, paduri, si sunt multe prapastii periculoase in jur.

  Am vizitat apoi de doua ori si Insula Patmos, locul scrierii Apocalipsei de catre Ioan Evanghelistul, am stat chiar in acea Pestera in care a fost scrisa Apocalipsa, si am recitit Apocalipsa acolo – IOAN1:9.

  Calatoria se face cu vaporul din Pireu.

  Ivanescu Mihai, calator si in Insula Pastelui (Rapa Nui), Chile, din Oceanul Pacific). Tel. 0744242314; ivanescu.mihai@yahoo.com Pitesti.

 13. Alexis zice:

  As dori sa merg in pelerinaj la Sf. Munte (pe cont propriu) .
  Dati-mi va rog o informatie cum trebuie sa procedez.
  Am incercat de cateva ori prin Patriarhie dar mereu aflu ca locurile sunt ocupate.
  Daca a mai fost cineva s-au vrea un grup mic sa faca pelerinaj la Sf Munte cred ca ar fi o solutie buna… in orice caz, contactati-ma .

  • Tivadar Dan zice:

   Mai esti interesat de mers in muntele Athos? Eu sunt student, pot sa ma ocup de toate procedurile legale, doar ca as vrea sa nu merg singur… Si as vrea sa stau macar doua saptamani. Mai e un pelerinaj in septembrie facut de arhiepicopia din Alba Iulia.

   • Liviu zice:

    salut,
    intamplator am vizitat un site unde am vazut disponibilitatea ta de a rezolva „acceptul” de vizitare a muntelui Athos precum si dorinta de a nu fi singur in pelerinaj, doresc si eu sa vizitez acest loc dar, bineinteles ca in vara anului viitor si evident nu singur. o sa mai fie de actualitate oferta ta ?

   • alexis zice:

    Scuze ptr ca nu am raspuns la timp, vreau sa ajung la Sf. Munte de pasti… mai esti interesat ?

  • geo333 zice:

   ai reusit? as vrea si eu

 14. sorin zice:

  si eu imi doresc f mult sa ajung in sf munte,daca aveti mai multe informatii va rog anuntati.Doamne ajuta

 15. rangu lucia zice:

  A intrebat cineva de adresa Schitului Lacu ptr. un pomelnic. Am adresa de pe internet si este urmatoarea: Monah Pimen Vlad, Schitul Lacu, P.O. Box., 146 Kareia, 63086, Sfântul Munte Athos, Grecia. Si eu vreau sa trimit un pomelnic acolo si niste bani ptr. terminarea construirii Bisericii Maicii Domnului. Cred ca pomelnicul se trimite prin posta, nu? Daca a mai trimis cineva il rog sa-mi spuna. Se trimite simplu sau recomandat? De asemenea, daca doriti sa trimiteti niste bani, au mare nevoie ptr. materiale ptr. biserica, materiale luate pe datorie, eu va pot da numarul contului. Rangu Lucia, email lir2400sibiu@yahoo.com

  Doamne ajuta!

 16. bitoiu nicolae zice:

  ma numesc bitoiu nicolae din busteni si sunt foarte suparat domnilor am 2 copii dintyre care unul are sindronu daun de gradul1(handicapat) numai stiu ce sa fac sutem o famuilie foarte amarata cu nici un benit nici din stanga si nici din dreatra si nu am nici eu nici sotia mea.sotia mea ia un ajutor de 450 de lei pe 2 copii . acum va intreb pe dumneabvoastra daca ati putea sa mancati din 450 de lei 4 guri. va rog , rugativan si pt familia mea la muntele athos pt insatatorirea baiatului meui Florin care este bolnav grav .of doamne oare pe cine am omorat eu !? de suntem asade amarati. doamne bine-cuvinteaza-ne si pe noi si pe fiul meu Florin si pe fiul celalalt Georgica si pe sotia mea Florina, si pe mine Nicu. Domane bine-cuvinteaza-ne si ajuta-ma sa imi gasesc un servici sa pot sai dau fiului meu sanatatea cea mai buna . lume daca vreti si daca puteti sa ma ajutati cu un mic ajtor financiar sau material dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti . te rog parinte , roagate si pt familia mea si pt mama mea care e bolnava de asma s de rinichi,ficat si te rog doamne ai grija de familia mea si pe ceui care ne ajuta cat de mic ajutor.pentru ciontact va las numar meu de teleofn [0723484522]-[0244323142] va rog poate dumnezeu face o minune si cu familia mea . si va multumesc! si din partea familiei bitoiu, multa sanatatea la cei car ecititi ascest measaj.

  • DOAMNE AJUTA
   AM CITIT ,ACUM , ACEST MESAJ .
   SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE , SHI SA FI SE IMPLINEASCA TOATE DORINTZELE ,TOATE CERERILE ,
   NU POT AJUTA DECAT , SA MA ROG PTR . VOI .
   PENTRU CINE M-AM RUGAT DE ANI DE ZILE , AU AVUT REZOLVARI BUNE .
   VA DORESC SHI LA VOI , SANATATE , PACE IN CASA SHI IN INIMI , SA AUD CA SANTETZI BINE , FERICITZI ..
   SPUNETZI MEREU ,ORIUNDE VA AFLATZI<,,DOAMNE IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU , MILUESHTE-ME PE MINE PACATOSUL\PACATOASA ''<
   DE 33 ORI TATAL NOSTRU (DIMINEATZA , LA PRANZ , SEARA SHI IN MIEZ DE NOAPTE …)
   –––––––––––––––––––––––––––––––––––-
   < PTR.LUAT SERVICIU , SA ZICETZI , PANA IN ORA 24, ACESTE RUGACIUNI …

   DE 24 DE ORI PSALMUL 90
   DE 24 ORI RUGACIUNEA SFINTEI CRUCI
   DE 24 ORI CONDACUL 1 DE LA ACATISTUL BUNEI VESTIRI
   APOI LA SFARSHIT , O SINGURA DATA SE ZICE ''CUVINE-SE CU ADEVARAT …..
   MARIRE TATALUI SHI FIULUI SHI SFANTULUI DUH , AMIN
   DOAMNE AJUTA , AMIN
   –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
   stefania_rodica@yahoo.com

   • Tot canonul (inclusiv rugaciunile) se fac/e cu binecuvantare de la duhovnic. Tot ce se face fara binecuvantare si prihanire duce sigur la mandrie si cadere, chiar daca ce se face sunt rugaciuni.

   • Traian zice:

    Cand a fost intrebat Iisus, Doamne cum sa ne rugam? Ca a raspuns El ucenicilor? „Cand va rugati sa ziceti………si a spus mai departe rugaciunea Tatal Nostru”, De ce ingreunati drumul rugaciunii catre cer prin tot felul de rugaciuni prescrise si formalitati de parca ar fi vraji? Sfatuiesc pe oricine vrea sa se roage Tatalui din cer si sa ii ceara ce are nevoie sa ii ceara din inima, cum spune Iisus: „Nu cu bolboroseli si cuvinte multe” de 24 de ori de 50 de ori…. Rugativa nencetat!

   • Din rationamentul dvs rezulta ca dvs considerati ca Domnul Iisus nu ne mai ajuta si nici nu mai actioneaza acum, dupa Inaltare… Dar de ce credeti ca este de-a dreapta Tatalui si nu de-a stanga? Credeti ca de la Inaltare Domnul Iisus nu ne-a mai comunicat cum trebuie sa ne rugam? Ati auzit de sfinti, atletii lui Hristos, prin care Duhul Sfant s-a facut simtit si revarsat in lume? Oare prin dansii Dumnezeu nu ne-a transmis nimic?

    Dar de rugaciunea vamesului ati auzit? Tot Domnul Iisus a pomenit-o… asa ca rugati-va neincetat in Duh si Adevar si darurile Duhului Sfant va vor lumina…

    Si Tatal Nostru daca-l repeti mecanic (ca o mantra) nu-ti ajuta nimic. Cel ce face astfel seamana cu papagalul invatat de Parintele Profirie sa rosteasca Kirie Eleison (Doamne miluieste) si care sigur nu se mantuieste… Ca oricum nu rugaciunea iti ajuta ci Dumnezeu daca iti cureti inima si o pregatesti pentru a primi Duhul Sfant.

   • varvara43 zice:

    Rugaciunea cea mai simpla si mai usoara este: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul. Si poate fi spusa oriunde si oricind.

 17. stefan mihai zice:

  ma numesc stefan mihai din poiana tapului prahova tatal meu este bolnav are 2 operatii lapicior a luxcarat la sinteref azuga si sa lovit si a avut 2 operatii la picior. acum este in somaj. mama lucreaza cum poate cu o mana pt ca are mana in ghips si lucreaza cum poate . datoriile curg pe noi pe la magazine si nu avem de unde sa le platim. eu sunt la scoala si ma duc in fiecare zi cu aceleasi hainem de rad si copii de mine ca vin in fiecare zi la scoala cu aceleasi haine . si as vrea ca dumneavoastra care aveti buna vointa si buna placere sa ne ajutati cum puteti cu mancare , cu bani cu haine sau cu ce vreti dumneavoastra. si dumnezeu sa va bincuvinteze si pe voi si pe familiile si copii dumneavoastra. si bunul dumnezeu sa fie cu voi cu toti si cu familiile dumneavoastra.as vrea sa va rugati pe pt mine florin si pt tatal meu mihai si mama mea florica. pt un nr de contact072344243 va multumesc si dumnezeu sa va dea multa multa sanatate la intreaga familie a dumneavostra !

 18. gavriilstiharul zice:

  Nu stiu cine este acest parinte ortodox care scrie, dar actioneaza atipic. De ce? Fata de parintii Bisericii Romano-Catolice, care aveau pretentia sa se pronunte cu autoritate in chestiuni stiintifice, parintii Bisericii-ortodoxe au evitat totdeauna imixtiuni in Stiinta, considerand ca un nespecialist nu are caderea sa vorbeasca despre lucruri pentru care nu are pregatirea necesara, lasand pe oamenii de stiinta sa-si faca treaba mai bine. Homeopatia este o ramura medicala si medicina, respectiv medicii, trebuie sa se pronunte. Se vorbeste adesea de o medicina isihasta. Nu exista asa ceva. Parintii isihasti nu si-au dezvoltat o medicina proprie alternativa, asa cum se facea in abatiile apusene, ci, atunci cand erau bolnavi, apelau la doctor in care aveau deplina incredere. Spre deosebire de dominicani, monahii isihasti nu se aventurau sa decida in unele probleme stiintifice care ii depaseau, cum ar fi teoria heliocentrica a lui Copernic, teoria asupra miscarii Pamntului a lui Galileo Galilei etc.

 19. alexis zice:

  Vreau sa ajung de Sf.Pasti la Sf. Munte… mai este cineva interesat ???
  Contactati-ma, Multumesc !

 20. timis emil vasile zice:

  …..buna ziua, doresc sa merg pe Sfantul Muntele Athos……..nu prea stiu cu cine sa merg,,desi la biserica une merg eu duminica se organizase o plecare, a fost anulata……..daca ma puteti ajuta cu sfaturi va multumesc din suflet.. eu locuiesc la milano si imi doresc anul aesta sa merg doar pe Muntele SF. O ZI BUNA TUTUROR………

 21. chefa zice:

  Doamne ajuta!
  am primit o invitatie de a merge in Sfantul Munte Athos, dar nu prea stiu cum sa ajung. Din cauza ca bugetul imi este limintat as dori sa merg cu autocarul. Avand in vedere ca mi s-a facut invitati si nu mai trebuie sa fac drumul pentru obtinerea acelui Diamoneterion cum as putea ajunge cel mai usor.
  Va rog din suflet sa-mi recomandati si o companie de autocare. Am tot cautat pe net, dar nu ma pricep foarte bine.
  Eu plec din Bucuresti si v-as ruga sa-mi spuneti, daca se poate o ruta pe care sa o respect. Presupun ca prima escala e la Tesalonic, de-acolo unde trebuie sa merg? Daca aveti idee de distantele in km intre locuri, poate m-as incumeta sa merg si pe jos.
  Va rog sa ajutati un biet aiurit caruia Maica Domnului i-a permis sa intre in frumoasa ei gradina.
  Multumesc anticipat.
  Doamne ajuta!

 22. pr.gherasim zice:

  Draga chefa,
  nu stiu ce invitatie ai primit si de la cine. in sf.munte intri numai cu diamonotirion (permis de intrare). daca cineva de acolo te-a invitat,ti-a facut la biroul din salonic invitatia,sa-ti spuna data intrarii in athos,altfel mergi degeaba.

 23. maria gadescu zice:

  ma numesc ALIS,familia mea trece printr-o mare tragedie,in urma unui grav accident,intreaga familie mi-a ramas paralizata…..mami, tati,bunica,bunicu mort pe loc,iar cealalta bunica care ne mai ajuta a ajuns cu capul la pamant,se traraste in ciomang,taim toti din pensia de handicap grav ,nu avem bani nici de paine,daca ne puteti ajuta cu ce puteti,d-zeu sa ne protejeze si sa aiba grija de noi toti, AMIN.daca doriti sa ne contactati un nr.tel.0730510915 Mai multe informati s-au adresa puteti lua legatura prin tel.

 24. Catalin Paul zice:

  Buna ziua ..eu am ajuns pe sf.Munte de 2 ori ,acum 2 ani de pasti si acum pe 22 -30 ianuarie2011..ce pot spune este un loc divin si extrem de frumos ..si eu am ramas fara serviciu si un calugar de acolo ma sfatuit avand carnet si masina sa incerc sa strang 3-4 persoane si sai duc la sf. munte ca ma ajuta cu diamonitira si asta incerc sa fac,sunt din bucuresti si care este interesat pot sa va duc pana la sf.munte si inapoi pentru 150 euro de persoana,care este interesat sunati la nr 0766550140

  • athos axis zice:

   Draga Catalin Paul,suntem cateva persoane interesate sa ajunga in Sf.Munte si am vrea sa tinem legatura cu tine,intai de toate daca mai este valabil ceea ce este cuprins in comentariul tau de mai sus,daca mai faci curse spre Sf.Munte.Personal,am ajuns si eu de doua ori la Sf.Munte Athos si doresc f.mult sa ajung din nou.Te rog mult de tot sa ma contactezi dupa ce citesti aceste randuri pe adresa mea de e-mail:athosaxis@yahoo.com sau la tel.:0766710229.Multumesc pentru intelegere.Doamne ajuta.

 25. cristi21lxy zice:

  Buna ziua; va rog sa-mi spuneti daca exista vreun drum de la M-rea Grigoriu la M-rea Dionisiu in afara de cel cu vaporul; multumesc mult

 26. gherasim zice:

  As dori, in 18 august, sa urc de la arsanaua Sf. Ana pe Athon la hramul capelei. As dori cateva sfaturi de la cineva care a mai fost. Multumiri.

 27. IULIAN zice:

  Fiti amabili asi dori sa intru ca frate in sfintul munte pentru a vietui cum se poate si cu cine asi putea lua legatura?. Poate cineva sa ma ajute va multumesc si astept sperind sa ma ajute cineva

 28. olaru ionut robert zice:

  Doamne ajuta,
  As dori sa stiu si eu daca sa schimbat ceva din ce ati postat voi aici , in prezent.

  • Va rugam sa verificati si dvs. Daca gasiti diferente va rugam sa ni le semnalati.

   Site-ul se numeste „Prietenii Sfantului Munte Athos”, nu „Prietenul / Prietena Sfantului Munte Athos”.

   Poate un prieten a sesizat ceva diferente si ni le poate semnala.

   Va multumim anticipat!

 29. cosmyna zice:

  se poate sa duci conserve ce contin carne pe sfantul munte?

 30. tomcosmy@yahoo.com zice:

  multumesc. La CHILIA BUNA VESTIRE de la schitul lacul la ce ora incep rugaciunile

 31. Alex zice:

  Hai ca esti culmea… Pentru cine le duci ?
  La calugari sa-i ispitesti s-au sa le mananci tu ?
  Halestele acasa singur.

 32. Andreea zice:

  Imi poate spune cineva cum se trimit pomelnicele,si daca se pune o anumita suma de bani in plic?(euro sau lei)

  • varvara43 zice:

   Poti trimite pomelnice prin cei care viziteaza sf. munte. Preotii de la Patriarhia romana fac vizite in sf. munte.

 33. ioan zice:

  Doamne ajuta! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un numar de telefon de la chilia Sf. Ipatie.
  Va multumesc.

 34. gherasim zice:

  00302377041040

  • varvara43 zice:

   As vrea sa vizitez muntele Athos,insa sint prea sarac sa-mi pot permite asa ceva.Multumesc pentru informatii.

  • varvara43 zice:

   am vrut sa vizitez sf. Munte Athos acum 20 de ani in urma, si imi pare rau ca n-am facut-o. Cred ca daca veneam, ramineam acolo, ca frate, si mai tirziu ca monah. Ce bine e de dvs.ca sinteti invatati fara energie electrica. Am mai putin de 2 luni de trait, si rau am cheltuit viata asta paminteasca. Roaga-te pentru mine, frate Gherasim. Semneaza un suflet pierdut, George.

 35. ... zice:

  Cine vrea sa mearga intr-un pelerinaj la Sfantu Munte Athos ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s