CAMPANIA ANTI CIP Monahii români de la Sfantul Munte Athos susţin Chemarea Părintelui Iustin şi se alătură zecilor de mii de semnatari din ţară APEL

athos_schitul-prodromuIubiti frati intru Hristos !

Am fost adunati cu totii de acelasi apel, al aceluiasi parinte. Telul este comun pentru toti. Lupta devine mai grea, pe masura ce este dusa mai inversunat. Se starnesc astfel legiuni intregi de vrajmasi, iar principalul lor scop este sa strice aceasta unitate, creata in jurul parintelui Justin. Creand zazanie intre noi, e mai usor pentru cel viclean de a ne birui si a ne pierde sufletele. Am spus ca ne uneste acelasi scop si acelasi “stalp” al Ortodoxiei. Nuantele dintre noi sunt inevitabile, si ca mod de gandire si ca personalitate. Dar nu exista “perechea potrivita”, “jumatatea perfecta”, daca nu ne ingaduim unii pe altii. Stim cu totii asta. Ascultarea de inteleptul parinte Iustin trebuie sa elimine orice susceptibilitate intre noi. Chiar nu exista alta sansa. Parintele sustine o cauza, sustine niste actiuni, sustine niste persoane cu buna stiinta, cu multa pricepere si cu un binecuvantat discernamant, daruit de Dumnezeu cel Atotstiitor. Suntem dispusi, pur si simplu, de a merge pe mana parintelui Justin, pana in “panzele albe” ? Dorim mantuirea mai presus de orice, fara a cauta argumente care sa ne alunge aceasta “neliniste” ce inca rasuna in urma apelului facut de parintele Justin ? Sa ne dam seama ca lupta va fi cumplita, poate peste puterile multora dintre noi. Ne va fi greu sa renuntam la “cuibusorul” nostru, sa ne stramutam si, intr-un fel, sa o luam de capat. E un sacrificiu enorm pentru o familie cu copii mici, cu copii la scoala etc. Constient de acest lucru este si parintele Iustin si nu ne-a cerut decat sa facem ce e mai bine pentru mantuirea noastra. Aceasta a ajuns sa fie solutia pentru mantuire, in zilele noastre. Nu este absolut nici o exagerare si nu incape nici o indoiala in aceasta privinta. Ne trebuie doar increderea, credinta si iubirea pentru Adevar. Cine vede toate acestea in parintele Justin nu poate face altceva decat ce-i scris in cuvantul parintelui Justin. Cuvant ce este rod al trairii dupa Sfanta Scriptura. Sa punem in practica ce ne indeamna parintele Justin si sa ne insusim ca pe o binecuvantare, fiecare cuvintel din comunicatul parintelui. Astfel se pogoara peste noi binecuvantarea cuvenita celor ce fac ascultare; a celor ce merg in sfat pe cale, a oamenilor smeriti si a celor increzatori in sfintenia daruita de Dumnezeu celor bineplacuti Lui. Aici se rezuma totul : ascultarea in duhul Sfintei Evanghelii si a Sfintilor Parinti. Din acest “izvor” ne vom “hrani sufletele” cand va trebui sa ne lipsim de toate cele lumesti. Sa ne intarim aceasta credinta si incredere in marele iubitor de Hristos si de neam romanesc, cuviosul parinte Justin Parvu. Restul va fi lucrarea Prea Bunului Dumnezeu.

Noi cerem si ii daruim autoritate parintelui Justin asupra noastra, iar el primind-o isi asuma responsabilitatea pastoririi noastre.

„Dacă citiţi cărţile Sfinţilor Părinţi, veţi vedea că mulţi s-au sfinţit cu uşurinţă, fără să-şi facă prea multe griji, şi-au sfinţit sufletele fără să facă osteneli, fără să facă jertfe, fără să ducă lupte ascetice. Dar cum s-au sfinţit? Au ales ascultarea.
Acela care face ascultare de Stareţul său, Îi urmează lui Hristos, Care a făcut ascultare faţă de Tatăl Său. Şi, astfel, Dumnezeu se simte îndatorat să îl binecuvînteze pe cel ce îi urmează”.

Ieromonahul Efrem Katunakiotul

http://apologeticum.wordpress.com/ (Sfantul Munte Athos)+ 27 februarie 1998 (Calendarul Predania, 2009)

Acest articol a fost publicat în Articole interesante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la CAMPANIA ANTI CIP Monahii români de la Sfantul Munte Athos susţin Chemarea Părintelui Iustin şi se alătură zecilor de mii de semnatari din ţară APEL

 1. bogdan zice:

  Parintele Iustin Parvu are dreptate, cred asta pentru ca miscarea aceasta de biruire a psihicului lumesc pornita de cel necurat data prin dezlegare de Dumnezeu este pornita de ceva vreme. Intr-o zi dimineata parca a intrat cineva in mine exact cand mi-am deschis ochii, si am plecat sa ma uita in oglinda sa-mi vad privire, ” caci ochii sunt oglinda sufletului ” si am vazut ca privirea mea este sticloasa nu acea profunda si m-am speriat m-am considerat pierdut dar cu credinta in Dumnezei am zis ca Dumnezeu scoate orice din mine si nu trebuie sa cedez din atata, caci citind Apaocalipsa arma prin care s-a facut biruinta este martirisire adevarului si neiubirea de sine. Si facand niste marturisiri am vazut cum creste puterea de a rezista presiunii care va fi din ce in ce mai mare, in vise iarasi mi s-a aratat aceasta presiune, si am inceput sa cauta mai tare legaturile acestea din vise din ochii. In acea dimineata am plecat in oras sa ma uit la ochii oamenilor si am vazut cum s-au schimbat facanduse sticlori adica disparand adancimea, ceea ce nu s-a mai intamplat, si am vazut dupaceia ca unii se negresc ceea ce ma face sa cred ca parintel este pe acelasi drum cu credinta ortodaxa si are aceeasi viziune. Vorba Domnului nostru ISUS HRISTOS cel mai iubit de Dumnezeu si de noi din fiintele omenseti, Care zice ca cei ce sunt cu Dumnezeu vor vedea cand se apropie sfarsitul precum se vede cand se coace maslinul si a sosit vremea scuturarii lui. Caci mai sunt scrieri si de la Sfintii parinti care au primit si ei in Duh dezvaluirea adevarului cum cu viclenie se face miscarea aceasta politica de asuprire a omenirii, nu numai politica ci prin biruinta individului. Si nu trebuie sa iesim din aceste cuvinte sa incercam sa gasim explicatii ca ne va fi si mai greu. Caci intradevad ascultarea este mai eficace, sa ascultam si cu rabdare vom vedea miscaarea mult mai bine.

  Sa ne ajute Dumnezeu.

 2. bogdan zice:

  Caci dupa cum se vede cei mari de la conducere zic; ca noi va dam de mancare ca noi aducem comenzi ca noi va dam de lucru, si nu pot aprecia lucrul omului si nici nu pot pentru ca eu nu muncesc sa vada cum este si cate probleme se ivesc la omul care munceste, ei sunt cei destepti ei stiu sa conduca ei stiu cei bine ceea ce este gresit. Nimeni nu stie decat Dumnezeu, si eu cad deseori in nestiinta pentru ca stiinta nu este la mine ci la Domnul nostru, de aceea este greu sa iesi din tot felul de miscari care ivin in minte.Dumnezeu este viata, si eu crezand ca eu stiu am avut simtirei rele si am stiut ca trebuie sa ma rog la Dumnezeu sa imi arate nestiinta mea si m-ia aratat. De aceea trebuie sa stam in duh sa nu cumva sa iesim sa-u daca iesim din vreun mijloc sa ne rugam la Dumnezeu sa ne scoata caci El vorbeste prin gandul nostru El pune intrebarea si El iti da raspunsul. Sper sa nu fi vorbit cu greseala, iar daca ceva poate am spus gresit inseamna ca de la mine a fost si imi cer iertare.

 3. NICOLA IULIANA zice:

  Speram din sufletul nostru ca cel rau,insemnat cu acel semn oribil sa nu aibe puterea de a-si indeplini „visul”. Pe acei rai, noi ii cunosatem sub denumirea de masoni si cu ajutorul DOMNULUI SI AL INTREGII DIVINITATI, sa nu aibe nicio putere asupra lumii. Eu merg in fiecare duminica la manastirea CLOCOCIOV (Slatina, judetul Olt) si vreau sa spun ca la manasitire vine foarte multa lume. Preotii ne-au pus in tema ce vor sa faca acesti masoni, iar noi ne rugam ca puterea divina sa-si spuna cuvantul.
  DUMNEAZEU SA NE AJUTE PE TOTI.
  ITI MULTUMIM DOAMNE PENTRU TOATE.

 4. fbogdan1988 zice:

  nimic nou sub soare…

 5. gavriilstiharul zice:

  Rugăciuni pentru vremurile de-acum

  Doamne Atotputernic, priveşte la turma Ta din Răsărit,
  zilele furtunilor cumplite vor veni curând,
  nori negri ca smoala se rostogolesc în zare
  peste culmile asfinţitului.
  Nori negri vestesc zilele urgiei,
  zilele când fierul înroşit
  va sfârâi în carnea robilor Tăi
  însemnându-i cu pecetea proorocită,
  zilele în care oamnenii vor fi infieraţi ca vitele,
  zilele când ghimpii antihristului se vor înfige adânc
  în carnea pruncilor-
  până la noi se aude scâncetul lor şi ne astupam urechile.
  Tragem în piept aerul fierbinte şi ne arde beregata.
  Doamne, Răsăritul a ajuns ca o turma de oi
  încolţită de lupi flămânzi.
  Bisericile Tale trag clopotele
  chemând credincioşii la rugăciune.
  Ochii noştri sunt îndreptaţi către Tine, Bunule Păstor,
  cântările Dumnezeieşti sunt luate de îngeri
  şi purtate spre Tine.
  La Tine ne este nădejdea,
  întăreşte pe robii Tăi cu tăria mucenicilor,
  fă ca glasul aleşilor Tăi care acum strigă în pustie
  să pătrundă în inimi şi în suflete
  şi să fie ascultat acel cuvios albit de ani
  care nu şi-a plecat genunchiul idolilor şi învăţăturilor străine
  şi care strigă bătându-şi pieptul
  asemenea lui Iona cel ce a stat trei zile şi trei nopţi
  în pântecele peştelui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s