MULŢUMIRI DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS

Aducem multumiri pe aceasta cale tuturor celor care au raspuns APELULUI nostru si dupa posibilitatile fiecaruia au contribuit pentru a putea continua lucrarile de reconstructie a chiliei „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului„, din „Schitul Lacu”, Sfântul Munte Athos, unde vietuiesc calugari români.

Tuturor celor care ne-au ajutat le dorim mântuire şi toate cele de folos, iar noi, vieţuitorii acestei chilii, vă vom pomeni zilnic în smeritele noastre rugăciuni, precum şi la Sfânta Liturghie, trecându-vă în rândul binefăcătorilor acestui sfânt lăcaş.

Vă prezentăm alăturat câteva poze cu imagini din care se poate vedea, prin comparaţie cu cele prezentate în APELUL nostru anterior, cum au evoluat lucrările de reconstrucţie a chiliei noastre.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a Maicii Domnului, ocrotitoarea Sfâtului Munte, s-a reuşit definitivarea lucrărilor de anvergură. Astfel, Biserica a fost acoperită cu piatră, am reuşit să-i punem geamuri, uşi şi să-i tencuim interiorul. Casa cu încăperile de locuit, de asemenea are geamurile şi tâmplăria montate, interioarele sunt aproape de finisare, însă este acoperită doar provizoriu cu carton asfaltat. Preţurile pentru materiale practicate în Grecia sunt relativ mari şi nu vă ascundem că, pentru lucrările executate până acum, avem datorii în prezent la diferiţi furnizori în suma de 40.000 EURO.

Pentru a finaliza lacasul urmeaza sa pictam interiorul bisericii, sa acoperim cu piatra si casa de locuit, asa dupa cum cere traditia Sfâtului Munte pe care suntem obligati sa o respectam, iar la interioarele casei mai avem de facut sobe si sa le amenajam cu strictul necesar pentru locuit. Aceste lucrari implica în continuare costuri, iar dupa cum am mai aratat Tot ceea ce reusim sa realizam noi aici se face, sub ocrotirea Maicii Domnului, cu dania credinciosilor si efortul fizic a calugarilor din obstea noastra, pentru ca nu dispunem de alte fonduri si aici nu se primesc salarii.

Am fi dorit ca în anul acesta, pâna în ziua de 21 Noiembrie cînd este sarbatoarea Intrarea în Biserica a Maicii Domnului, sa definitivam toate lucrarile si sa procuram celelalte odoare necesare la savârsirea slujbelor sfinte si împodobirea SFÂNTULUI LACAS, bineânteles daca va fi voia Maicii Domnului.

Pentru aceasta, APELAM din nou la întelegere pentru ajutor si dragostea dumneavoastra, pe care ni le-ati aratat si pâna acum, încât la sarbatoare sa putem SFINTI aceasta lucrarare binecuvântata.

Aducem înca o data multumirile noastre tuturor si rugam pe Maicuta Domnului ca rasplatindu-va cu bunatate sa va aiba sub acoperamântul Ei si sa va fie mijlocitoare la Bunul Dumnezeu spre bucuria Raiului.

Ajutoarele financiare pot fi depuse în urmatoarele conturi de la Piraeus Bank, pe numele Vlad Petru:

RO29 PIRB 4202 1017 3600 1000 (în lei, deschis în România);

GR10 0172 2300 0052 3003 1626581 (pentru USD);

GR81 0172 2300 0052 3003 1626564 (pentru EURO).

Pentru transferurile în valuta se va folosi codul SWIFT: PIRBGRAA.

Pomelnicile Dumneavoastra pot fi trimise pe adresa:

Monah Pimen Vlad
SCHITUL LACU

P.O. Box 146 KAREIA

63086 SFÂNTUL MUNTE ATHOS

GRECIA

Putem fi contactati la telefonul chiliei: 0030 2377 023814

Cu dragoste crestineasca, Monahul Pimen Vlad cu obstea

Acest articol a fost publicat în Schitul Lacu, Sf. Pavel. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la MULŢUMIRI DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS

 1. Cerna zice:

  Frumoasa initiativa dumneavoastra ,foarte mult bun simt.

 2. Gabriel zice:

  Am fost in octombrie la Athos si m-am intalnit cu parintele Pimen Vlad; este un om deosebit. Sper sa mai ajung.

 3. Nicoleta zice:

  Multumesc ca ne sunteti alaturi prin ceea ce fceti.Ma bucur sa vad ca pe langa cartile pe care le scrieti aveti timp sa v ocupati si de ridicatea acestor constructii,in felul acesta ajutand din nou pe cei ce vin in Sf.Munte.Bunul DUMNEZEU sa va de putere,sanatate sufleteasca si trupeasca sa duceti la bun sfarsit ceea ce v-ati propus.Doamne ajuta!

 4. alin zice:

  as vrea niste imailuri ale unor preoti din munte athos cat mai repede va rog raspuns

 5. elena zice:

  cine ne poate da dezlegare de vrajile si farmecele ce ne sint trimise pentru ca nimeni nu mai recunoaste ce a facut si noi nu sintem vinovati ,vrem descoperirea adevarului ,dezlegarea piedicii ce ne-a fost trimisa ,a urii si dusmaniei ,scapare din datorii,un ajutor .DOAMNE AJUTA.

  • Seba zice:

   Ti-ai dat singura raspunsul… Doamne Ajuta!
   Bucura-te de greutati, roaga-te si supune-te voi lui Dumnezeu si va veni si pacea.

 6. Pingback: Parintele Arsenie – un sfant in lagarele comuniste | Tfm Portal - Stiri, Articole, Felicitari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s