Pr Sofian Boghiu: Introducere în rugăciunea inimii

Acest articol a fost publicat în Isihasm. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Pr Sofian Boghiu: Introducere în rugăciunea inimii

 1. mihai zice:

  ” Cum mangaie lin,alina usor..
  Speranta pe toti muritorii..
  Tristete,durere,si lacrimi,amor..
  Azilul isi afla in sanu’i de dor,
  Si pier cum de boare pier norii..” ..de ce copii nevinovati,bolnavi si batrani mor prin spitale?,de ce raul triumfa,de ce mor cei dragi?,de ce D’zeu n’aude,na’vede?Unde este mangaietorul trimis catre apostoli? cat sa mai induram si cat sa avem rabdare?Exista asa cum ni’L imaginam noi, sau ii cerem prea mult? Voi crede cu toata fiinta mea si’L voi iubi cu tot sufletul si’L voi marturisi cu pretul vietii mele daca va incepe sa existe cu adevarat!..Iar cand oamenii necajiti vor primi alinarea,va fi ca si cum eu insumi as fi primit’o! …iar acum,ca si alta data,…desertaciunea, desertaciunilor,si rautate si lacomie,zminteala si viclenie,peste cele ingaduite si cu toate astea..nici o trambita nici un pocal varsat…nimic!!! ..doar manipulare!

  • E-asa cum crezi doar daca nu intelegi duhul celor spuse de Domnul nostru Iisus Hristos. El nu ne-a promis raiul pe pamant ci o viata de jertfa. El ne-a deschis doar drumul aratandu-ne care-i calea ce duce la mantuire: credinta, nadejdea si iubirea. Una poate duce la celelalte daca este sinceritate. Daca nu-i, traiesti in minciuna.

 2. mihai zice:

  ..cam aceleasi argumente pe care si „prietenii” lui Iov,le invocau…le era usor,sa dea cu piatra vorbei,la adapostul propriei lor meschinarii..iubirea’i cu adevarat cea mai mare dintre toate,iar forta dumnezeiasca,este a cui isi iubeste apropele cu fapte,nu cu vorbe,si nici cu false citate,ori povete rastalmacite… Daca inelegi intelepciunea Duhului sfant al lui Iisus,asa cum lasi a se crede, care este,sau poate fi cea mai mare durere a unui om,oricare ar fi el?? ……iar chiar si acel ce traieste in minciuna,are dreptul la lumina adevarului,mai ales daca o cauta cu adevarat !..si mai ales acela !

  • Ai avea dreptate daca nu ai gresi. Atitudinea comunista a fost falimentara pe termen lung.

   Oamenii sunt diferiti unii fata de altii si nu-i poti pune in aceeasi oala pe toti. Dorintele lor difera pentru ca sunt persoane vii.

   Iubirea-i mai mare si la homosexuali. In dauna dreptei credinte. Dar e treaba lor atata timp cat nu devine obligatoriu pentru toti.

   Intelegerea Duhului Sfant se face prin comuniunea cu El, prin trairea cu El si in El, prin rugaciune, nu prin intrebari fara rost asa cum fac Francmasonii sau filosofii neterminati.

   Ortodoxia este dreapta credinta, asa cum ne-a fost lasata de Domnul nostru Iisus Hristos. Si daca e insotita si de Ortopraxie e cel mai bine, atunci e Ortodoxie nu fariseism. Dar Dumnezeu este cel care ne judeca pe toti.

   La unii rugaciunea se face cu vorbe, in gand, cu fapte. Difera asa cum si oamenii sunt diferiti.

   Sa ne aducem aminte de intamplarea din Pateric in care Dumnezeu arata unui calugar cum un cizmar ce facea voia lui Dumnezeu era la fel de imbunatatit ca acel calugar. Facea o rugaciune continua. Era in comuniune cu Dumnezeu.

   Deci esentialul este comuniunea cu Dumnezeu.

   Sa intelegi si sa traiesti Pronia lui Dumnezeu. De ce la unii neascultarea este pedepsita rapid, la altii e pedepsita prin copiii sai sau la altii pare ca nu e pedepsita deloc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s