Despre Rugaciunea lui Iisus in vremurile acestea si cele ce vor urma

As vrea sa precizez ca multi dintre cei care au spus ca vor refuza categoric primirea actelor cu cip, sunt niste mincinosi care nici macar nu constientizeaza ceea ce spun. Mai cred deasemena ca cititorii fanataci ai blogului saccsiv vor fi chair printre primii care le vor lua. De ce? Pentru ca a putea refuza actele cu cip trebuie mai intai sa scapi pe cat poti de patimile care te robesc. Trebuie sa ai mare tupeu sa afirmi ca nu vei primi aceste acte dar in schimb tu nu te poti infrana de la a comite si cel mai mic pacat. Numai oamenii tari in credinta si care duc zi de zi lupta cu sinele, cu omul vechi launtric, poate numai aceia vor avea sanse de a refuza actele cu cip, nu laudarosii si cei care se lefuiesc [lafaie. n.n.] in pacate precum porcii in noroi.

Eu traiesc in America de mult timp si va pot spune ca aici crestinii ortodocsi sunt mult mai cumpatati. Parintele nostru ne-a vorbit despre aceste acte cu cip si ne-a spus ca mai inainte de a le putea refuza pe acestea trebuie mai inatai sa refuzam cipurile launtrice, adica pacatele si patimile care ne robesc. Deci frate, cum zici tu ca nu vei accepta actele cu cip daca tu inca minti, te certi cu sotia, bei, injuri, barfesti, nu te rogi, nu faci milostenie, nu tii post cum trebuie, fumezi, traiesti in desfatari, placeri si alte pacate, cum deci vei putea tu atat de pipernicit duhovniceste fiind sa refuzi aceste acte care ar insemna infranarea de la toate cele enumerate mai sus si multe altele? E nebunie curata! Daca omul launtric este biruit cu siguranta ca si omul din afara este si el biruit. Nu-mi iau acte cu cip (suna bine) zice omul din afara, dar in schimb sunt plin de patimi si pacate pe dinauntru. Adica omul launtric e tinut captiv in lanturi iar cel din afara zice ca refuza actele cu cip. E cu totul absurd si caraghios sa faci o asemenea afirmatie lipsita de discernamant.

Sfintii Parinti au spus clar ca mai inatai va veni un razboi mondial in care multi dintre cei slabi (dar care nu ar vrea sa ia semnul fiarei) vor pieri, iar cei care vor ramane in viata vor fi fie cei mai mari sfinti fie cei mai mari pacatosi. Chair Sfantul Serafim de Virita spune ca cei care vor rezista in perioada lui Antihrist vor fi cei care vor avea rugaciunea inimii, altminteri nu ar putea rezista.

Deci ca sa poti refuza un rau (fie ca-i mic sau mare) trebuie sa pui ceva bun in loc. Asa ca cei care va dati mari ca o sa refuzati actele cu cip sper ca a-ti ajuns sa va infrangeti din patimi si sa practicati rugaciunea neincetata, altminteri vorbiti degeaba numai de dragul de a vorbi.

Iar in legatura cu ce spun duhovnicii Romaniei ca nu trebuie sa primim actele cu cip, sunt total de acord. Din nefericire aceast sfat nu este complet si nu este nici de mare folos. Ar fi trebuit mai degraba sa spuna ca cei care sunt pregatiti si le pot refuza sa nu le accepte, iar cei care sunt inca caldicei si slabi sa le ia, dar nu spre a trai lumeste ci spre ca o cumparare de timp (un semnal de alarma) pentru pregatirea sufleteasca, pentru intarirea duhovniceasca si nu spre le folosi pentru a avea acces mai departe la comfortul si traiul lumesc. Cu alte cuvinte sa se foloseasca de aceste acte pentru a mai cumpara putin timp pentru despatimire si pentru pregatirea infruntarii anithiristului, pentru agonisirea de har.

Greu e sa ma gasesti in ziua de azi oameni echilibrati. Dracul ii indeamna pe oameni sa pacatuiasca, iar oamenii “drepti” ii indeamna pe oameni sa se infraneze de la pacat (dar in acelasi duh de austeritate cu care ii indeamna diavolul sa pacatuiasca). Nu e atunci de mirare ca nimeni numai intelege nimic. Biruiti de propiile slabiciuni si osteniti de zarva lumeasca ne mai ramane sa ne amintim de cuvintele mereu vii ale Domnului Iisus Hristos:

“Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.” (Matei 11, 27-30)

Doamne ajuta si numai bine tuturor fratilor din tara!

sursa

Acest articol a fost publicat în Isihasm. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Despre Rugaciunea lui Iisus in vremurile acestea si cele ce vor urma

 1. D. zice:

  Dragi frati rugativa neancetat si nu cugetati, asteptati cu nerabdare venirea LUI si nu cadeti, va spun asta pentru ca impartia cerurilor s-a apropiat, si va mai spun asta pentru ca la colt de strada se vorbeste de venirea LUI, dar inca nu e timpul ci cei ce spun ca vine sfarsitul lumii (dupa profetiile mayasilor) sa stiti ca nici ingerii nu stiu cand va veni sfarsitul ..ci cu adevarat antihristul va veni la sfarsitul acestui an si va veni cu infatisarea LUI pentru a duce pe multi in ispita..Pregatitiva si rugativa neancetat!!! Domnul ISUS HRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU, sa ne miluiasca!

 2. gabriel zice:

  nu este al nostru a sti dinainte cititorii carui blog vor primi cipul si cititorii carui blog nu-l vor primi .cred ca numai Bunul Dumnezeu care cunoaste inimile tuturor ne cunoaste cel mai bine. noi putem doar sa ne „scuipam” ” frateste” asa ca de la bloger la bloger. post usor si paste fericit!

 3. Ioan C. zice:

  Înţelegem din Sfânta Scriptură că acei oameni nu se vor mântui care primesc semnul Fiarei pe mâna dreaptă sau pe frunte, deci corpul acelora va fi marcat, însemnat. Însă actele de acum nu sunt marcaje, semne propriu-zise pe corp:

  – „16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” (Apocalipsa 13, 16-17);
  – „9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.” (Apocalipsa 14, 9-10);
  – „Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor.” (Apocalipsa 20, 4).

  „Cipul din actele biometrice nu este pecetea finala, ci unul din pasii premergatori acesteia.”

  (Parintele Justin Pârvu în Comunicat cu privire la problema actelor cu cip)

  Biserica Ortodoxă nu are o învăţătură specifică despre actele cu sau fără cip.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s