Comunicat de la SFANTA CHINOTITA a Sfantului Munte: Papa Francisc NU a fost invitat la MUNTELE ATHOS. “Constiinta dogmatica nu ar ingadui o astfel de actiune”

kinotita

 

 

 

 

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos

Karyés, 11/24 August 2013

Nr. Prot. F.2/32/2410

Înștiințare

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos face cunoscut faptul că zvonul lansat de o parte a presei bisericești despre o așa-zisă trimitere a unei invitații către papa Romei pentru ca acesta să viziteze Sfântul Munte este complet neîntemeiat și mincinos. Ne exprimăm surprinderea față de difuzarea unor astfel de știri fără cea mai mică verificare a lor, și mai ales de către presa bisericească.

Conștiința dogmatică, păstrată dintotdeauna neschimbată, a Sfântului Munte, acest chivot de tradiții ortodoxe și palestră de lupte duhovnicești, nu ar îngădui o astfel de acțiune din partea celor responsabili cu chestiunile legate de acest Sfânt Loc al nostru.

Adresându-ne către tot omul bine intenționat, îl rugăm părintește și frățește să nu dea crezare unei astfel de “știri” rău intenționate, ci atitudinii responsabile a Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos.

Întruniți în Sinaxă comună, toți reprezentanții și Întâi Stătătorii celor douăzeci de Sfinte Mănăstiri ale Sfântului Munte Athos

Acest articol a fost publicat în STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Comunicat de la SFANTA CHINOTITA a Sfantului Munte: Papa Francisc NU a fost invitat la MUNTELE ATHOS. “Constiinta dogmatica nu ar ingadui o astfel de actiune”

  1. gebrail zice:

    crestin-ortodox fiind, nu-mi tresalta inima de bucurie din doua motive: 1. o stire falsa raspandita de ,,presa bisericeasca” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. Papa Francisc nu poate fi invitat in muntele Athos!!!!!!!!!!!!!! cred ca nu e groz din punct de vedere crestinesc!! ,,nu pentru cei drepti vin eu in aceasta lume, ci pentru cei pacatosi” – parca asa zice Mantuitorul..mare atentie: neitelegand prin asta, ca Papa Francisc e un pacatos….

  2. gebrail zice:

    iertare pentru greselile ,,de scris”!! omeneasca neatentie!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s