Schitul Prodromu

Schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul (sau Prodromu) aparţine Sfiintei Mănăstiri a Marii Lavra. Este situat între Kavsokalyvia şi Marea Lavra, pe un deal stâncos, la altitudine mică. În 1857 a fost vândut la doi călugări români, Nectarie şi Nifon. După aceasta a fost recunoscut ca schit. Este locuit de 25 de călugări de origine română şi urmează principiul cenobitic al vieţii monastice.

Schitul românesc Prodromu


Adresa si telefonul schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos:

Schitul Românesc Prodromu
Sf. Munte Athos
630 86 Kareia
Grecia

TEL. 00302377023294
FAX. 00302377023788

Acest articol a fost publicat în Schitul Prodromu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

112 răspunsuri la Schitul Prodromu

 1. Vasile Aurelia zice:

  As dori sa trimit un acatist la acest schit.Dar nu stiu cum se procedeaza.Daca sint femeie am voie sa trimit un acatist?Daca da, as dori adresa acestui schit,Podromu,cit si adresa schitului Lacu.Pentru schitul Lacu as vrea sa fac si o donatie dupa putinta.Va rog,daca este posibil,sa trimit un acatist,va rog sa ma ajutati cu adresele solicitate si cu informatiile necesare despre cum se procedeaza.Va multumesc, Aurelia Vasile

  • paula nitescu zice:

   Eu am trimis scrisori de multe ori la SCHITUL LACUL aceasta este adresa
   MONAH PIMEN VLAD
   SCHITU LACU
   P.O.BOX 146 KAREIA
   63086 SF MUNTE ATHOS
   GRECIA
   Daca mergeti in situl Sfaturi ortodoxe gasiti tot de acest schit si nr de tel si parintele raspunde si la scrisori…

   • popa alina elena zice:

    eu am trimis un acatist la la schitul „Sf Antonie cel Mare”,la pr Nichifor Trif .P.O.BOX 116,Kareyes 63086 ,Grecia Sf.Munte Athos..
    Doamne ajuta!

   • DOINA DUMITRU zice:

    sant an italia si as vrea sa stiu cum as putea sa trimit i eu un acatism

 2. Felicitari pentru acest blog. Informatiile concrete, cum apar aici si in alte bilete, sunt importante. Pentru cei care ar putea fi interesati, o galerie de imagini de la Schitul Prodromu.

  Pr. Iulian

 3. Bolea Ionica zice:

  As dori sa trimit un pomelnic la acest schit.Dar nu stiu cum se procedeaza.Daca sint femeie am voie sa trimit un pomelnic?Daca da, as dori sa stiu cum se procedează.Vă mulţumesc!
  Bolea Ionica

 4. Bolea Ionica zice:

  Se poate obtine o invitatie la Schitul Romanesc PRODOMU,pentru sotul meu in perioada 15 sept.2007-21 sept. 2007?In aceasta perioada suntem in Grecia si am vre sa viziteze si sotul Sf.Munte Athos imreuna cu alte 2 persoane.Femeile pana unde au voie sa viziteze?

 5. Claudia Ungureanu zice:

  Buna seara,
  sunt din Romania si as dori sa iau legatura prin internet cu un parinte sau cu o maicuta de la Manastirea Prodromu. Sunt un om foarte credincios, insa de cateva luni necazurile se tin lant la noi acasa…Sunt foarte abatuta, tatal meu s-a imbolnavit de cancer, mama are probleme majore cu inima, sora mea este suferinda din nastere,iar viitorul meu sot are si el probleme de sanatate! As dori ca Dumnezeu sa ne ajute si pe noi si sa ne ridice greutatile prin care trecem. Simt ca nu mai pot duce povara asta, suntem oameni buni si cu mila de semeni, as vrea ca raul care s-a abatut asupra noastra sa ia sfarsit!
  daca pot discuta cu un parinte sau cu o maicuta de acolo, mi-ar fi de mare folos.
  Va multumesc,
  Maria-Claudia Ungureanu

  • Paula Nitescu zice:

   IN SFANTUL MUNTE ATHOS NU SUNT MAICI!!!??? SUNT NUMAI CALUGARI PICIOR DE FEMEIE NU ARE CE CAUTA …. ASA CUM ESTE SI LA NOI IN TARA LA FRASINEI!!!!!!!!!!!

 6. ELENA zice:

  as dori sa trimit in cont bani . va rog sa mi dati si codul fiscal deoarece asa cere posta romana

 7. Mina zice:

  Buna ziua!

  M-ar interesa si pe mine cum as putea sa trimit un pomelnic la Schitul Romanesc Prodromul.

 8. Sirghie Claudiu zice:

  Buna seara ,
  V-as ruga sa ne specificati in mod pubic pe internet cum se pot trimite bani pentru pomelnice . Cu informatiile pe care le-am gasit pe internet telefonul cu nr 003 0377 23294 nu raspunde.
  Pentru a trimite bani , pentru un pomelnic prin mandat postal trebuie sa cunoastem codul fiscal al ” Schitului Romanesc Prodromul” , contul bancar iban si aderesa exacta din Grecia, pentru atrimite plicul cu pomelnicul si mandatul postal.

  Cu stima
  Claudiu Sirghie

 9. adrian crisan zice:

  prea cucernici parinti, sunt un absolvent de teologie din romania si imi doresc forate mult sa devin preot . va rog frumos sa-mi spuneti ce rugaciuni trebuie facut pentru acest scop, catre Dumneyeu. Ce acatiste trebuie sa citesc , ce posturi trebuie sa tin.
  va multumesc
  cu stima adrian crisan

 10. Eugen Georgescu zice:

  In aceste zile pline de sfintenie, gandul merge la acel loc al Sfantului Duh, Gradina Maicii Domnului, Muntele Athos si va multumim Sfintiilor voastre cei urmati calea cea drepta si va rugati pentru cei ce in lumea aceasta traiesc voile inimilor lor. DOAMNE AJUTANE PE NOI pentru rugaciunile Sfintilor si Parintilor Sfantului Munte!

 11. Luiza Petronela zice:

  Va rog sa ne afisati de site codul unic de inregistrare (CUI) pentru Manastirea Prodromu.Fara acest CUI nu se pot face donatii in contul manastirii.Va multumim mult pentru ajutor, sper sa ne ajutati , nu sunt singura care s-a lovit de aceasta problema.

 12. Mirela Alexa zice:

  Ai dori sa stiu cum as putea sa trimit un pomelnic la Schitul Romanesc Prodromul si bani pentru pomelnic

 13. Lucia Sucala zice:

  As dori sa trimit un pomelnic catre Schitul Romanesc Podromul si bani pentru pomelnic. Cum trebuie sa procedez?

 14. Lucia Sucala zice:

  Prea cucerniti parinti va multumim din suflet ca va rugati pentru noi pacatosii. Daca nu ati fi sfinteniile dvs., lumea aceasta de mult timp nu ar mai exista.
  Va rog din suflet sa-mi spuneti ce rugaciuni sau ce posturi trebuie sa tin pentru a avea liniste in familia mea?
  Cu stima,
  Lucia Sucala

  • RODICA-STEFANIA zice:

   >AC SF NICOLAE ,>

   CANONUL DE OBSHTE A PARINTELUI PAISIE OLARU ,
   DE 10-20 DE ORI TATAL NOSTRU
   DE 7 ORI PSALMUL 50
   DE 3 ORI CREZUL
   APOI DE O SUTA DE ORI
   DE O SUTA DE ORI
   DE O SUTA DE ORI
   DE O SUTA DE ORI
   DE O SUTA DE ORI
   ––––––––––––––––––––––––– ZICI MEREU ..
   CU O MATANIE IN MANA DE O SUTA DE BILE …
   ––––––––––––––––––––––––-
   SHI MULTA RABDARE
   LINISHTE , IN SUFLET , TACERE . SHI RUGACIUNE , RUGACIUNE , RUGACIUNE ….
   DOAMNE AJUTA-MA
   DOAMNE MILUESHTE-MA
   DOAMNE IARTA-MA
   DOAMNE FII CU NOI
   ETC
   ETC
   DOAMNE AJUTA
   SANATATE

  • RODICA-STEFANIA zice:

   NU S-AU IMPRIMAT ACESTE RUGACIUNI
   GASESHTI LA PARINTELE PAISIE OLARU DUHOVNICUL , PUI PE GOOGLE
   LA PUNCTUL 39 C , MAI PE LA SFARSHITUL COMENTARIULUI …
   CAUTA SHI VEI GASI , BATE SHI TZI SE V-A DESCHIDE………..
   DRAGA LUCIA , CAUTA SA TE ROGI CAT MAI MULT SHI CAT MAI DES , CA INTETZINDU-SE NECAZURILE , LE REZOLVI MAI GREU
   RABDARE , SHI RUGACIUNI .
   DOAMNE AJUTA

   • Andreia zice:

    Si ar mai fi ceva. Stiu ca vorbesc multe, dar fiecare este spus pe scurt, si nu este in plus. Fiecare contribuie la linistea omului.
    Nu da necuratului pe cunoscutii tai, situatiile si lucrurile pe care le folosesti, care nu merg bine. Pentru ca atunci, chiar daca spui in gluma, necuratul se duce asupra lor, pentru ca el este chemat, el are voie, a fost invocat asupra lor si are voie sa actioneze asupra acestora asupra carora a fost chemat.
    Si altceva, nu te certa cu cei dragi. Este un text foarte dragut, de la parintele Porfirie. Il voi pune aici, ca sa il puteti citi si voi, ca sigur, problema linistii este in multe case:
    – Ce ţi-a spus Părintele despre relaţiile de cuplu, despre cum să te comporţi?
    – Mi-a spus multe. Că trebuie să ne înţelegem, să ne rugăm împreună. Rugăciunea trebuie să fie comună. Când copiii mei erau studenţi, îi spuneam că mă rog să treacă examenele. Odată, fiul meu, deşi era un bun student, avea dificultăţi la anumite materii. Bătrânul mi-a zis: „N-o să treacă examenele”. Şi aşa a fost, nu le-a trecut. Când am mers din nou la el, mi-a zis aşa: „N-o să treacă examenele, pentru că strigi la el; satana vrea gălăgie în casă, iar tu eşti instrumentul lui. Să nu mai vorbeşti! Şi să-ţi mai spun încă ceva: când rugăciunea se va face în comun, vei vedea cum se întâmplă minuni”. Eu i-am răspuns: „Să merg atunci la soţul meu şi să-i spun să îngenuncheze la rugăciune, ca să ni se rezolve problemele?”. „Aşa ţi-am zis eu? Ţi-am zis doar să vă rugaţi. De aici încolo, e treaba voastră.”
    – Şi ţi-a cerut să nu mai strigi la copii numai în perioada examenelor?
    – Nu numai atunci, ci nici dacă e vorba de post sau rugăciune ori de ieşit în oraş.
    – Aşadar, fără nici o observaţie!
    – Da, nici un fel de observaţie!
    – Spune-mi, doamnă Xenia, în legătură cu satana, ţi-a spus că te-ai făcut unealtă lui. N-ai întrebat nimic atunci?
    – Mi-a spus că satana nu suportă să vadă familiile trăind în linişte şi înţelegere, de aceea se foloseşte de un membru al ei pe care îl târăşte unde vrea.
    – Se foloseşte de acela mai uşor de târât, să zicem.
    – Da, şi, în cazul meu, mi-a zis Părintele că eu eram acel membru „uşor de târât”. Cât despre copil, i-am zis: „Văd că lasă totul baltă şi-şi ia lumea-n cap”. Iar Bâtrânul mi-a răspuns: „Vezi ce face satana? Te pune pe tine să semeni discordie, şi, astfel, faci voia lui”. Mai târziu, când băiatul era pe care să-şi termine studiile şi să-şi ia diploma de absolvire, mi-a zis Părintele: „Acum o să treacă examenele. Ai văzut, dacă n-ai vorbit? Acum o să le treacă!”

  • Andreia zice:

   Se spune ca noi oamenii pacatosi nu putem da sfaturi, pentru ca pot fi ratacite, ca gandirea noastra este imperfecta. Dar voi incerca sa va spun ce mi-au spus si mie altii, mai luminati, preoti, sau care mi-au facut bine mie:
   rugaciunea permanenta – neincetat va rugati – cand mergeti pe strada, cand spalati vase, etc. Dar rugaciunea trebuie facuta cu bucurie – bucurati-va pururea. Parintele meu – calugar luminat – a spus ca daca un lucru negativ pe care il afli te face sa iti pierzi linistea, dragostea si rugaciunea, atunci nu este de la Dumnezeu.
   Sa ai o cruce la gat, sa te protejeze, sa te apere, ca diavolul se cutremura, si fuge, si se departeaza, nesuferind a cauta la puterea ei! De aceea, in fel si chip, diavolul ii inseala pe oameni, ca sa nu isi puna cruce la gat.
   Sa ai ca litera de capatai sfintele slujbe, liturghia, spovedania, impartasania, milostenia, maslul, cununia, sa nu traiesti necununat. Cand ai mainile murdare, te speli, cand te simti cu sufletul incarcat, mergi si te spovedesti.
   Sa faci ascultare de duhovnic – mare este aceasta. Te duce direct spre ceruri. chiar daca duhovnicul da poate un sfat ratacit, pentru mila lui Dumnezeu, El va intoarce acel sfat in folosul tau. Dar daca nu faci ascultare, ci faci voia ta, cea mai mica neascultare aduce lipsa binecuvantarii asupra casei tale.
   Lasa televizorul. Nu pierzi nimic important, dar fara sa iti dai seama te nelinistesti. Mintea nu se mai poate linisti, nu se mai poate aduna la rugaciune. Esti dependent dar nu realizezi asta. Esti panicat de o mie de informatii false care se dau pe post, gandirea este atrofiata de starea mult timp intr-o stare similara somnului, ca asa este creierul in timpul vizionarii, s-a demonstrat la tomograf. De asemenea, in aceasta stare, centrul gandirii este foarte mult atrofiat, si subconstientul deschis primeste aproape fara nici o opreliste sugestiile date de catre televizor. Creierul este fara aparare. Si nu rezista multa vreme la asalt. Mintea este chinuita de o mie de dorinte care, daca nu ar fi TV, nu ar exista, si nici nu le-am simti lipsa. In plus, TV insingureaza. 4 oameni sunt in aceeasi camera si se uita la TV. Dar ei numai aparent sunt impreuna. De fapt, sunt singuri. Ei nu comunica deloc aproape. Daca unul incearca sa spuna ceva, altul se incrunta si spune: Taci! De asemenea, copilul, nevasta, sora, etc. sunt fugariti: „Du-te si lasa-ma in pace acum, ca am lucruri mai importante de facut decat sa te ascult pe tine! Trebuie sa ma uit la televizor. Imi spui dupa aia.” Dupa aia, nu mai vine. Ca emisiunile sunt multe, si cand se termina, mai este si treaba de facut, somn, etc. Sau te asculta pe fuga, ca nu mai are timp. TV insingureaza oamenii. Mintea primeste o imensitate de informatii pe care nu mai dovedeste sa le proceseze si se tulbura. Nici nu este in stare sa le proceseze cand vizioneaza, pentru ca, dupa cum am zis, creierul este intr-o stare asemanatoare aceleia cand este in somn si viseaza, si centrul din creier care raspunde de gandirea rationala, in timpul vizionarii, este adormit, foarte putin activ, aproape deloc.
   Spune rugaciunea pentru frati, copii, parinti. Are numai o pagina, dar se intampla minuni cu ei. Devin mult mai buni. Spune o rugaciune, oricat de scurta, inainte sa faci ceva, orice vrei sa faci. Dormi, odihneste-te, mananca. Nu iti forta limitele. Nu face mai multe lucruri in acelasi timp. Ca mintea umana nu a fost facuta pentru a fi multi tasking. Roaga-te pentru conducatorii tarii. Rugaciunea are tot o pagina mica. Si nu cere pentru ei vile. Cere pentru ei credinta, sa lucreze binele, sa le dea Dumnezeu gandul bun. Acum, ganditi-va si voi. Daca ei sunt rupti de realitate, nu ii pedepseste nici o lege, iar dintre noi nimeni nu se roaga sa le dea Dumnezeu gandul bun, ci toti ii dracuie, ii blesteama si ii suduie, atunci, prin ce minune sa se intoarca ei la credinta si sa faca binele?
   Nu face pacate. Nu face avorturi. Nu desfrana. Nu judeca inainte de vreme. Iarta, ca daca nu ierti, nimanui nu faci rau, ci numai tie. Acelui om, pe care nu poti sa il ierti, nu ii faci nici un bine.
   Daca ai o mare tulburare, mergi la o manastire unde crezi tu ca este cineva luminat si cere ajutorul. Chiar daca nu te duci unde trebuie, pentru strigarea ta, din disperarea inimii tale, Dumnezeu te va auzi, se va milostivi de tine si ajutorul il vei primi, chiar mergand incolo, pe drum, poate.

  • Andreia zice:

   Inca ceva, important!
   Cand vrei sa faci ceva, nu spune cu voce tare ce vrei sa faci. Ca Sfintii Parinti afirma ca Dumnezeu nu i-a dat diavolului puterea sa ne citeasca noua gandurile. Dar cand spui cu voce tare aude, sau cand scrii, vede ce vrei sa faci, si incearca sa te impiedice. De aia, cand vrei sa faci ceva, si spui, o mie de piedici ti se pun in cale. Daca nu spui, piedicile apar nu de la inceput, ci pe parcurs, la mijloc sau la un sfert, de nu mai reusesti sa termini, adica atunci cand isi da seama diavolul ce vrei sa faci (un bine, desigur).
   Diavolul insa, daca banuieste ca tu vrei sa faci ceva bun, si nu stie ce vrei sa faci, ii da in minte altui om, care poate e cel mai bun om, care nu ar face nici un rau. Il inseala pe el si ii da in minte sa te intrebe: „Ce faci, Lucia? Unde mergi?” Si tu, daca ii spui lui ce aveai de gand sa faci, sau unde mergi, tu gandindu-te ca intreaba ca sa te ajute, si poate chiar asta este intentia acelui om, sa te ajute. Dar iata, asa, diavolul afla unde mergeai tu si ce te pornisesi sa faci, si incepe si iti pune o mie de piedici.
   A mai intrebat o credincioasa: „Parinte, daca diavolul nu imi cunoaste gandurile, de ce ma tulbura cand ma rog?” Si parintele a zis: „Nu iti cunoaste diavolul gandurile. Dar te vede ca te asezi in fata icoanei, deschizi cartea, iti faci cruce…” Deci el te observa si deduce, ce faci, sau ce vrei sa faci. Incearca sa isi dea seama.

  • Andreia zice:

   Si mai e ceva. Cand vrei sa alungi un rau, nu incerca sa il alungi printr-o actiune, prin forta, sa il impingi afara de acolo. Am citit tot intr-o scriere ortodoxa. Daca vrei sa alungi intunericul, aprinde o lumina (si intunericul va dispare de la sine).

  • Andreia zice:

   Mai e ceva de spus, pentru a avea liniste in casa. Stiu ca sunt multe, dar sunt folositoare.
   Lasa lucrul duminica, ca nu este binecuvantat! Ceea ce ti se pare ca ai castigat duminica, pierzi de 10 ori in timpul saptamanii si iti atragi blestem asupra casei tale.
   Orice idee care iti vine in timpul rugaciunii si te intrerupe din rugaciune, este de la diavol, spun Sfintii Parinti.
   Vorbeste doar celui care este dispus sa te asculte! Altfel, irosesti vorbele degeaba, reusesti numai sa te enervezi, oricum nu te asculta, si iti faci si dusmani. Ai rabdare pana cand gasesti momentul potrivit cand este dispus sa te asculte. Si roaga-te pentru el, s-ar putea sa se corecteze singur.

   Mai e ceva, care nu serveste neaparat la linistea din casa, dar sunt multi oameni care nu stiu. Dopul de candela se vinde fara instructiuni de utilizare. Puneti-l in candela cu tabla in sus! Daca il puneti cu pluta in sus, pluta fiind lemn, ia foc.

  • Andreia zice:

   Pentru liniste, foarte folositor este si sa citesti carti ortodoxe, dintre care sa alegi pe cele care te linistesc. In general, cele adevarat ortodoxe, pe prima pagina, au scris: „Se tipareste cu binecuvantarea prea sfintitului x…..”, dar nu toate, unele nu au acest scris, la acelea trebuie intrebat preotul, daca este buna, sau nu. Acolo gasesti raspunsul la multe nelinisti pe care le ai, la multe intrebari, gasesti solutii, si totodata citesti lucruri frumoase si te umpli cu informatii pozitive, ca in jur este prea mult negativism. Si foarte mult te linisteste.
   Si foarte folositor pentru liniste este sa spui din carte rugaciunile de dimineata, primul lucru cand te trezesti, indiferent cate lucruri ti se pare ca ai de facut, se vor rezolva de la sine, ca ai ajutorul lui Dumnezeu, fara graba, ca atunci nu e primit, ci cu luare aminte, si cand citesti sa lasi toate deoparte si sa nu te mai gandesti la nimic si seara la fel, rugaciunile de seara, tot din carte. Desigur, daca nu este timp, este primita si o rugaciune, spusa cu credinta, nu in graba, dar acesta nu trebuie sa devina un obicei.

 15. bozu lucia zice:

  as dorii sa pot trimite un pomelnic la schitul prodromu si daca se poate sa vorbesc pe mail cu parintele staret astept raspuns dumnezeu fie cu noi

 16. Mioara zice:

  Buna seara,
  Va rog sa ma ajutati si pe mine cu acest cod unic de inregistrare(CUI) pentru Schitul Romanesc Prodromu, nu pot sa depun bani in contul manastirii fara acest CUI.
  Va multumesc

 17. Catalina zice:

  As dori sa trimit un acatist la aceasta manastire si nu stiu cum se procedeaza . Va rog mult sa ma informati pe ce nume as putea sa trimit banii prin mandat postal si codul unic de inregistrare CUI , pt ca nu pot depune banii fara acest CUI .Va rog mult sa ma ajutati pt ca vreau sa trimit un pomelnic la Schitul Romanesc Prodromu.
  Va multumesc !
  Catalina

 18. Sfintiti parinti intru Domnul,blagosloviti si iertati.RARES GABRIEL MI-E NUMELE,fiu duhovnicesc al pr. arhimandrit Hristofor Bucur,egumen al schitului NASTEREA SF. IOAN BOTEZATORUL Poiana brasov.Sunt seminarist in anul 2 la Brasov si as dori sa ne pomeniti pe mine si batranul meu parinte precum si toti vii si mortii.Va rog sa va rugati pentru Ardealul nostru ca-i durere mare aci la noi.Blagisloviti si iertati ca v-am necajit timpul.Cu rugile sfintiilor voastre nadajduim…

 19. dorelavital zice:

  Sfintiti parinti intru Domnul

  Idraznesc si eu cu o rugaminte pentru ca trec printr-un mare necaz. Am lucrat pana de curand la o firma,unde mi-am dat silinta asa cum am crezut eu ca este mai bine sa-mi indeplinesc sarcinile de serviciu.Pentru ca dupa criteriile din tara noastra Romania sunt prea batrana(am 57 de ani)am fost obligata sa ma pensionez desi in cei trei ani de munca care au trecut nu am avut o zi de concediu(nici de odihna, nici de alt fel)Mai mult decat atat,desi este ilegal,au facut in asa fel incat am ramas fara niciun venit pana la primirea deciziei de pensionare si anume trei luni.Eu sunt o persoana singura,nu am pe nimeni aici in Timisoara care sa ma ajute si sunt foarte speriata de ceea ce se va intampla.Desi am incercat sa-mi gasesc ceva de lucru,cel putin pana acum nu am reusit.Si acest lucru mi-a provocat o mare suparare pentru ca eu sunt o fire foarte activa si nu pot sa stau degeaba.Prea sfintiti parinti,daca nu indraznesc prea mult, va rog sa va rugati pentru mine la bunul Dumnezeu sa ma ajute sa-mi rezolv necazul.Ma rog si eu in fiecare zi asa cum m-a invatat duhovnicul meu si se roaga si eu pentru mine.M-am gandit insa,ca rugaciunile Domniilor voastre imi vor fi de mare folos.Voi multumi Domnului nostru Dumnezeu si Domniilor voastre asa cum ma veti indruma sa o fac. MARIA

  • ana zice:

   Acum, la distanta de 4 ani, am citit mesajul dumneavoastra. Sper ca in acest timp necazurile sa nu va fi apasat prea tare (caci vremurile sunt grele si spuneti ca sunteti si singura). indraznesc sa va rog sa-mi trimiteti un mesaj pe adresa de la serviciu (caci alta nu am cum accesa) macar cu un numar de telefon unde va pot contacta. Cu rugamintea de a fi foarte onesta in trasmiterea acelui mesaj, cu respect Anca

 20. Marginean Carmen Maria zice:

  Ma numesc Carmen si sufar de o boala psihica. Boala se numeste tulburare obsesiv compulsiva.As vrea sa va rog sa imi spuneti ce sa fac pt a ma vindeca cu ajutorul icoanei facatoare de minuni Prodromita.Astept raspuns.

  • Dumitru N. zice:

   am un fiu in aceeasi situatie cu tine. as vrea sa tinem legatura daca esti de acord.
   Mama-Cati

  • Andreia zice:

   Apropie-te de biserica. Daca te linistesti, s-ar putea ca boala sa dispara. Citeste ce am scris mai sus, pentru liniste, ca a intrebat cineva, mai sus pe pagina.
   Respecta si ce spun medicii, desigur.

   Homeopatia poate face bine, dar este un drum foarte lung, foarte greu de parcurs si nu lipsit de pericole. De aceea, unii medici homeopati nici nu se baga, la astfel de diagnostice. Dintre pacienti, unii incep, apoi cand dau de greu, renunta. Unii preoti vorbesc impotriva acestei terapii, ca nu e de la Dumnezeu. Nu stiu de ce, doar sunt extracte de plante, nu este nici un fel de magie in ele. Daca luam pastile alopate, care sunt tot extrase din plante, si au si o mie de efecte secundare, de ce nu am putea lua si remedii homeopate, care sunt tot extrase din plante? Este o alta ramura a medicinei, care s-a dezvoltat relativ recent si care da sperante de vindecare in diagnostice pe care medicina clasica, alopata, le considera incurabile. Sunt numeroase cazuri de vindecari sau imbunatatiri in aceste diagnostice. Dar trebuie un medic bun si un pacient foarte hotarat, foarte rabdator, foarte ascultator, care sa nu renunte imediat. Pericole exista, dar ai de ales intre a fi toata viata bolnav, ca medicina clasica nu ofera sperante de vindecare, sau a incerca sa faci ceva care, chiar daca exista riscuri, poate duce la vindecare. Dar necesita mult curaj, si ani de zile de chin. Imbunatatirile sunt inregistrate in salturi, mergi mereu din bine in rau si inapoi cu o viteza ametitoare, pana obosesti. Dar per total, linia este ascendenta. Cine merge pe acest drum pana la capat, cu un medic bun, poate ajunge la vindecare. Biserica, iar, este absolut necesara! Fara ea, n-ai cum.
   Unii bolnavi s-au vindecat de boli incurabile, numai prin biserica.

   • Pr Timotei zice:

    Homeopatia este diavoleasca, asa spun parintii atoniti. Asa ca mare grija.

  • alex zice:

   ma numesc alex am 28ani as vrea sa imi scrii

 21. Camelia zice:

  As dori sa trimit un acatist la aceasta manastire si nu stiu cum se procedeaza.
  Va rog mult sa ma informati pe ce nume as putea sa trimit banii prin mandat postal si codul unic de inregistrare CUI si totate detaliile necesare.
  Va rog mult sa ma ajutati pt ca vreau sa trimit si un pomelnic la Schitul Romanesc Prodromu.
  Parintii mei au decedat amandoi, tata – Dumitru (preot), in urma cu 3 ani (cancer -65 ani) si mama – Lucia, anul trecut (de inima -59 ani). Am fost foarte atasata de ei si nici acum nu-mi revin. nu pot sa ma desprind de aceasta pierdere imensa. tot timpul vorbesc cu mama mea si imi doresc s-o vad, sa ma sfatuiasca, sa vorbesc cu ea. mi-e foarte greu. pozele lor ma vegheaza prin toata casa, dar…

  va rog mult sa ma ajutati!

 22. Camelia zice:

  astept raspuns de la dvs la email-ul anterior

 23. gherasim zice:

  sunt parintele gherasim din fagaras. cu ajutorul Maicii Domnului doresc sa merg la 1 aprilie la Sf.Munte(a 12-a oara)de data asta la hram la schitul Lacu la par.Stefan.daca va pot fi de folos cu ceva apelati cu incredere.e-mail gherasimfratila@yahoo.com

 24. Razvan zice:

  v-as ruga daca mi-ati putea comunica modalitatile de a trimite un acatist. Doamne Ajuta

  • ion_ion_ionut zice:

   doresc sa stiu adresa shitului podromul si daca pot sa primesc de la schit prin plic postal cordelute atinse de briul maici domnului

   • popa alina elena zice:

    eu am primit cordelute de sf manastire ‘Vatopedu”.scrieti pr Vasile Vatopedinul care are aceasi adresa ca la Prodromu.

 25. sunt mama malinei gabriela. are 29 ani si este profesor de desen. in 28 februarie 2009 un caine a sfasiat-o si i-a smuls degetul mare de la mana dreapta. ii este greu. medicii nu au putut reconstrui acel deget. va rugam pe presfiintiile voastre de la muntele athos sa va rugati pentru malina. rugaciunea de acolo este mult mai puternica.

  • Andreia zice:

   Eu am un preot foarte intelept. A fost calugar la muntele Athos si l-au adus aici cu ascultare, sa aiba grija de catedrala. El a inceput sa tina cateheze – discutii cu oamenii, pentru intarirea lor.
   Am fost si eu atacata de o haita de caini, dar am scapat ieftin. Toata viata, cainii au avut ceva cu mine.
   L-am intrebat pe parintele: „Parinte, de ce sfintii imblanzeau animale salbatice si pe noi ne ataca haite de caini vagabonzi, semidomesticiti?”
   Iar parintele a spus ca animalele ataca pentru ca simt rautatea omului. Sfintii nu imblanzeau animalele. Ci animalele simt sfintenia si recunosc in acel om sfant pe Adam, stapanul lor. La inceput, totul a fost perfect, lumea era in echilibru. Toate animalele erau supuse, iar in natura nu exista rau. Ele il stiau pe Adam de stapan. Raiul era pe Pamant, undeva prin Africa.
   De la caderea lui Adam si a Evei, din cauza neascultarii lor, toata firea a inceput sa sufere. Animalele, plantele, etc. Animalele s-au intors impotriva omului si au inceput sa il atace.
   Dar cand un om este sfant, in jurul lui, pe o mica portiune, se restabileste starea fireasca a lucrurilor, asa cum era la inceput, in Rai. Si animalele il asculta.
   Acuma, eu nu spun ca suntem sfinti, ca asta ar fi o mare aroganta! Dar de cand mi-a spus parintele si am constientizat asta, cainii nu m-au mai atacat. Si pe prietenul meu il atacau, dar el nu se temea. Arunca dupa ei cu ce nimerea. Cand am trecut pe langa un caine, care isi avea salasul undeva in drumul nostru, pe unde trecem mereu, cainele a inceput sa latre si prietenul meu a spus: „Cainele asta e prost! Intotdeauna latra cand trec pe aici! Pana cand i-oi arunca odata cu o caramida in cap!” (ca acolo sunt niste dale scoase din trotuar, puse una peste alta). I-am spus si lui ce mi-a spus parintele, despre animale si comportametul lor fata de om, ca animalele simt sfintenia si il recunosc in acel om pe Adam, stapanul lor.
   Dupa o saptamana si ceva, mi-am amintit si l-am intrebat pe prieten: „Te-au mai atacat cainii, de atunci?” Si el a raspuns: „Nu”.
   Dar el a pus in aplicare si alte sfaturi pe care le stiu de la parintele, le-am scris mai sus, femeii care intreba despre liniste.

 26. gherasim zice:

  rog modificati numerele de telefon si fax. de mult s-au schimbat in Grecia si le aveti gresit.
  TEL.00302377023294
  FAX.00302377023788

 27. Daniela Stroescu zice:

  Cucernici parinti, Dumnezeu sa va ajute sa aveti sanatate si sa va puteti ruga pentru cei credinciosi intru Christos! Va rog sa-mi scrieti pe email cum trebuie sa procedez ca sa pot trimite un Acatist si cum sa pot dona bani manastirii romanesti de la Sf. Munte ? Cum pot contacta un preot sa cer sfaturi ? Care sunt posibilitatile actuale de comunicare cu preotii romani de la Muntele Athos ? Astept cu multa nerabdare raspunsul dvs. Dumnezeu sa va ajute in misiunea spirituala pentru care va dedicati !

 28. Alexandra zice:

  Buna ziua, as vrea sa trimit un acatist sau pomelnic la Schitul Romanesc PRODROMU si cum pot face?Au voie sa trimita si femeile acatiste sau pomelnice?Astept un raspuns pe adresa de email alexbiv21@yahoo.com

 29. nicoleta zice:

  buna ziua tuturor an primul rand as dori daca citeste vreun parine cu credinta an dumnezeu aceste mesaje as dori sa rog daca are timp sa comunice cu mine eu nu sant an tara dar as vrea sa vb cu cineva de suferintele ce ne urmaresc pe toti ca fiecare avem cate o durere sufleteasca va multumesc adresa nicoleta_andrada@yahoo.es

 30. Camelia Fulga zice:

  Buna ziua , va scriu in numele unor salariati din cadrul SC MECANICA SA Orsova , Mehedinti.In iunie unitatea urmeaza sa inceteze activitatea.Am dori si noi sa trimitem bani si pomelnice , dar nu stiu daca contul pe care il avem dintr-o carte de rugaciuni mai e valabil : 0135188915 INGBANK Bucuresti.
  Doamne ajuta pe toata lumea.
  Camelia Fulga

 31. gherasim zice:

  mai degraba nu;e vechi. un cont pentru schitul lacu RO59RNCB5030000264560001

 32. gheorghe zice:

  doresc sa vizitez schitul in perioada 22-26 iunie 2008 ce trebuie sa fac

 33. Platon Elena zice:

  as dori sa trimit si eu un pomelnic ,dar nu stiu cum.Am sotul bolnav de cancer la colon. A fost operat odata anul trecut cand i s-a schimbat si transul(i s-a pus punga).Anul acesta cand i s-au facut analizele toate si au iesit bune ,a fost deschis sa i se schimbe transul, dar surpriza a fost ca i-a mai scos inca o tumoare tot pe colon,matele au inceput sa se taseze,le-au mai taiat din ele.Am o groaza de datorii,si nu stiu cum a scap.I-am facut tot felul de tratamente.Nu mai am nici un spor.Baiatul Cristian lucreaza la o firma particulara,unde nu are siguranta serviciului.Din cauza banilor si a stresului,exista certuri in casa lor.Sotia Mihaela,are serviciu dar,si-au facut o casa cu credit si au rata foarte mare .Dar nu au spor s-o termine s-o sfinteasca si sa se mute in ea.Eu mai am sase luni pana la pensie dar, ma dor picioarele ingrozitor,

  • Andreia zice:

   Va rog, cititi, ca eu cred ca va poate fi folositor, ce am scris mai sus, femeii care intreba despre liniste, cum sa aiba liniste in casa (sunt auzite de la preoti, calugari sau citite in carti ortodoxe) si cititi si un mic articol de o pagina, pe care P.S. Sebastian al Slatinei si Romanatilor l-a scris in finalul nr. 1/2011 al revistei „Familia ortodoxa”, articol care raspunde exact la una din problemele pe care le-ati scris aici. Dar cand cititi acel articol, cititi si trimiterile din Biblie pe care le da, ca fara ele, nu intelegeti in totalitate. Trimiterile, pentru cine nu stie, se citesc asa: cuvantul desemneaza cartea (adica, capitolul mare, din Biblie, unde la cuprins, da la ce pagina incepe), prima cifra reprezinta capitolul (fiecare carte are un numar de capitole, care sunt numerotate) si a doua cifra reprezinta versetul, adica propozitia la care se refera, ca in Biblie sunt numerotate si propozitiile, fiecare are alt numar.

 34. gherasim zice:

  Doamna Elena, va indemn spre Aiud la moastele sfintilor inchisorilor – parintele Augustin o sa va ajute. Pentru Athos scrieti-mi pomelnicul pe e-mail gherasimfratila@yahoo.com si vi-l trimit eu in mai multe locuri cand merg in 24 august (bani nu, rezolv eu). Pr. Gherasim – Fagaras

 35. VIOLETA FLOREA zice:

  As dori sa pot trimite un acatist si un ajutor financiar, dupa puterile mele, catre SCHITUL ROMANESC PRODROMUL DIN SFANTUL MUNTE ATHOS, dar am nevoie de un numar de cont bancar sau poate sunt alte posibilitati de a trimite banii si eu nu le stiu.Va rog sa ma ajutati.

  VIOLETA

 36. cristypodaru zice:

  as dori sa trimit un acatist va rog sa-mi dati un cont bancar!!!

 37. Anca Borbely zice:

  As dori sa pot trimite un pomelnic si un ajutor, asa dupa puterile mele la schitul romanesc de la Prodomu.
  Va rog sa ma ajutati cu contul bancar si datele necesare pentru a putea realiza acest lucru. Va multumesc!

 38. serbanoiu florica zice:

  Doamne ajuta!
  As dori din suflet sa pot trimite un pomelnic si un ajutor dupa puterile mele la shitu romanesc de la Prodromu.
  Am 4-5 luni de cand am descoperit acatistul si rugaciunea icoanei Sf.Feciore de la Prodromu ,nu va pot explica ce minuni si ce ajutor am de la Sfanta Fecioara de cand citesc zilnic aceasta rugaciune

 39. Dobre Marian zice:

  In urma cu cateva zile, am procurat de la Manastirea Curtea de Arges o carticica care se numeste „O mare minune din vremea noastra”, povstea personajului principal din acea carte „Dusan”, se apropie f. mult cu povestea mea, deoarece acum 3 ani, eu a avut o problema grava de sanatate, si am fost in coma 3 zile. In aceste 3 zile sufletul meu a calatorit in lumea de dincolo am simtit si am vazut multe lucruri pe care mi-as dori sa le impartasesc tuturor, am scris aceste intamplari, pe calc. dar, mi-as dori sa imi editez acesta povestioara. Spuneti-mi cum as putea sa iau legatura cu o editura, macar cateva exemplare sa fac, va rog mult, eu am mai trimis mailuri, dar nimeni nu m-a bagat in seama, e pacat nu oricine poate avea asemenea experiente, sa poti sa vezi ceea ce noi numim „rai”, sau „Iad”,eu le-am vazut pe toate, si mi-as dori ca lumea sa inteleaga ca adevarata realitate nu este aici.
  Cu respect, Marian Dobre
  21.08.2009

  • gherasim zice:

   Draga Marian
   Te indemn sa iei legatura cu edituraagaton@gmail.com cu d-l Cismileanu 0766371570 de la revista Porunca Iubirii din Fagaras.

   • Pr.Alexandru Cotoraci zice:

    Doamne-ajuta Frate Marian !

    Abia azi, fiind sarbatoare, am intrat pe internet si am vazut mesajul fratiei tale. Sunt preot si ma intereseaza foarte mult subiectul acesta, am citit si am studiat foarte mult despre aceste experiente extra-corporale. Foarte putine marturii au fost ale unor credinciosi ortodocsi. Insa toate marturiseau aceleasi lucruri de dincolo. Eu te cred din tot sufletul si m-as bucura daca mi-ai relata ceea ce ai trait.
    Eu am tradus o carte care a fost publicata anul trecut (nu are legatura cu acest subiect insa) sidaca nu ai reusit nimic cu editura Agaton, unde te indruma Pr.Gherasim, sper sa te ajut s-o publici la Predania, cu care colaborez eu.
    Insa mi-ar face o deosebita placere daca ai vrea sa-mi povestesti aceasta experienta, pentru a o compara cu celelalte despre care am citit si, mai ales pentru a o folosi ca o marturie reala pentru credinciosi, mai ales pentru cei care nu au o credinta puternic in Viata cea adevarata din Imparatia lui Dumnezeu.
    Dumnezeu sa te binecuvinteze si fie ca sa ne intalnim cu totii acolo, unde fratia ta ai fost !

    Pr.Alexandru Cotoraci.
    (cotoracia@yahoo.com)

  • Maria zice:

   Iubite crestine,

   Am vazut din intimplare pe site, e-mailul trimis. Din pacate eu nu va pot ajuta. Dar am o mare rugaminte – daca se poate- sa imi trimite-ti pe e-mail istoria dvs scrisa. Adresa mea de e-mail este : madalinamindricel@yahoo.it

   Dumnezeu sa va ajute,

   Maria

  • Andreia zice:

   Intamplarea asta s-a publicat? Vreau s-o citesc si eu!

 40. Rodica zice:

  Doamne ajuta! Da, si femeile pot trimite pomelnice la Manastirile din Sfantul Munte Athos. Eu am trimis pe 2.09.2009, iar pe langa pomelnic am rugat sa mi se transmita si solutia pentru a trimite bani. Pe 21.09 am primit raspuns , o icoana Prodromita si un scurt istoric al acesteia, pe care era precizat ca banii(euro) se pot trimite prin Western Union. Am fost foarte bucuroasa pentru ca pot aduce si eu o mica multumire in felul ata, in schimb la banci am aflat ca pt a trimite bani prin Western Union trebuie obligatoriu numele persoanei care primeste banii, pentru ca ii primeste de la banca respectiva din Grecia doar daca prezinta buletinul/ pasaportul si semneaza. Asa ca bucuria mea a fost de scurta durata, pentru ca nu stiu decat cateva nume calugaresti ale Parintilor de acolo…Ma poate ajuta cineva? Ati trimis prin alta modalitate si aveti confirmarea ca au ajuns?

 41. Gabriel zice:

  SUNT PRIETEN CU MULTI PREOTI DE LA MINE DIN ORAS.VA ROG RUGATIVA PENTRU NOI CA SA PUTEM TERMINA 3 BISERICI.DOAMNE AJUTA!

 42. Cristina zice:

  Doamne ajuta!Iertati-mi indrazneala dar as vrea sa va cer ajutorul.Am citit mesajele de mai sus in speranta ca voi primi raspuns de intrebarea ce ma framanta:cum pot sa trimit un ajutor banesc la Scjit?Prin transfer bancar8 am nevoie de CUI) sau prin Western Union ( am nevoie de numele persoanei cre va ridica banii+ cum anuntcodul de transfer-telefonic?).Ma poate ajuta cineva?
  Mii de multumiri!Domnul sa ne ajute si sa ne ocroteasca !!
  Cristina

 43. borosoiu mugurel zice:

  Ma numesc Borosoiu Petre sint din Timisoara si am o sora Borosoiu Claudia care nu-si gaseste locul nu are familie si nimin nu-i merge bine de loc in tot ce intrprinde, daca s-ar putea sa fie pomenita in manastire 40 de zile si inpreuna cu ea si Borosoiu Andrada , borosoiu Marilena , Borosoiu Mugurel SA NE IZBAVEASCA DE VRAJMASII VAZUTI SI NEVAZUTI , DE BOALA SI DE TOT NECAZUL .
  VA MULTUMESC

  • Andreia zice:

   Nu exista blestem, blestemul este lipsa binecuvantarii, a spus un parinte. Cand facem pacate, ne atragem asupra noastra blestemul lui Dumnezeu. Iar respectarea poruncilor aduce binecuvantarea in casa! In acest sens, va rog sa cititi ce am scris mai sus, femeii care intreba cum sa aiba liniste in casa.

   Ar mai fi ceva. Inainte, nici eu nu ma puteam casatori. Nici loc de munca nu imi gaseam, desi sunt foarte calificata. Dar am fost la parintele Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda, aproape de satul Petru Voda, la cativa kilometri din Targul Neamt, si dupa ce am primit binecuvantare de la parintele, mi-am gasit si loc de munca, unde sunt foarte linistita, si duhovnic bun, m-a condus Dumnezeu la acesta si viitor sot, de care sunt foarte multumita. Acuma perfectiunea este un lucru spre care se tinde. Ce, parca eu sunt perfecta? Dar e un baiat bun si ascultator. Nu se incapataneaza sa faca neaparat ca el, ci asculta, si daca i se pare ca zic ceva bun, mai si face ca mine. Doar cand considera el. Dar e bine asa. Nu ca altii, care le stiu ei pe toate si cand gresesc tot haisa o tin, ca stiu ei mai bine!

   Mai e ceva. La biserica, numele nu se pomenesc cu nume si prenume. Se spune numai numele mic. Ca Dumnezeu stie al cui este numele. Era suficient sa ziceti: rugati-va pentru robii lui Dumnezeu Petre, Claudia, Andrada, Marilena…..Intelegeti?

 44. p.sorin zice:

  Doamne ajuta.Nu peste mult timp voi pleca in Sfantul Munte ATHOS , iar daca va pot fi de folos cuiva , va rog sa apelati cu incredere. Voi merge la Prodromu , Lacu , Iviru , Vatopedu s.a.Numarul meu este 0742-794433.

 45. constantin zice:

  MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA AM AVUT OCAZIA DE A VIZITA MUNTELE ATHOS DE 2 ORI IN OCT 2008 SI MAI 2009.AM FOST LA MANASTIREA PODROMU ,VATOPEDU ,SF ANDREI MAREA LAVRA SI LA IZVORUL SF ATANASIE. VREAU SA MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE MI-AU INTINS O MANA DE AJUTOR SA AJUNG ACOLO ;PR DANIEL MARC ,PARINTELUI IULIAN DE LA PODROMU; PR DIMIRTRIE ,PR IRIMEU DE LA VATOPEDU.IN MUNTELE ATHOS MA-M SIMTIT CEL MAI BINE .SPER SA MAI AJUNG SI ANUL ACESTA IN LUNA APRILIE.
  MII DE MULTUMIRI!

 46. negru andrei zice:

  trebuie pasaport pentru a intra in sfantul munte sau ajunge sa am la mine cartea de identitate

 47. BIDU CRISTINA zice:

  Buna ziua ,

  Ma numesc Bidu Cristina , locuiesc in Bucuresti si am aflat de curand ca pot trimite un Acatist ,o Sfanta Liturghie sau un Pomelnic catre Schitul Romanesc Prodromul .
  De la oficiul postal mi s-a comunicat ca trebuie trecut pe Mandatul Postal codul unic de inregistrare , fara de care nu mi se poate elibera chitanta prin care se efectueaza plata .
  Va rog sa binevoiti a-mi comunica CUI-ul .
  De asemenea va rog sa-mi comunicati si NUMARUL DE CONTUL SI BANCA PRIN CARE SA POT FACE O DONATIE DUPA POSIBILITATILE MELE .

  VA MULTUMESC.
  DOAMNE AJUTA !

  CU STIMA
  BIDU CRISTINA

 48. Paula Nitescu zice:

  HRISTOS A INVIAT !
  VEDETI CA ADRESA ESTE INCOMPLETA TREBUIE ADAUGAT P.O.BOX 1, APOI CODUL SI LOCALITATEA… mi s-a parut curios ptr ca la SHITUL LACUL este trecuta si casuta postala ….

  • pr.gherasim zice:

   chiar daca nu se scrie nr. de casuta postala orice scrisoare ajunge. toate sunt la posta in Kareia si vietuitorii vin si isi ridica corespondenta. si chiliile de la la Lacu au C.P. 63086 este cod postal pentru intreg Athosul.

   • evi zice:

    As dori si eu sa procur ulei sfintit de la manastiri din Muntele Athos si vreau sa trimit acatiste. Ma intereseaza adresa de la Manastirea Vatopedu si Prodomu..multumesc

 49. Mihaela zice:

  Hristos a Inviat!

  Chiar nu stie nimeni contul manastirii Prodromu?

 50. ANA GAVRILA zice:

  Contul de virament de la schitul LACU este valabil si fara COD FISCAL? POATE STIE CINEVA ACEST AMANUNT FOARTE IMPORTANT, fara de care nu poti cumpleta un formular de OP. Cu multumiri

 51. corina zice:

  buna ziua .as dori si eu sa trimit pomelnice la muntele athos,dar nu stiu citi bani sa trimit ,nu prea am o situatie materiala buna.am primit o carte de rugaciuni ,care in spatele ei scrie,ca aceste pomelnice ar costa 15000lei adica 150 mil.lei,oare este adevarat,este cam mult nu credeti?cine nu are bani asa multi nu poate sa trimita?va rog sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc.

  • CRED CA IL PUTETI PUNE PE FAX IAR BANII IN CONTUL SCHITULUI PRODROMU.

   NUME; SCHITUL ROMANESC PRODROMU
   SF.MUNTE ATHOS-63086 KAREIA -GRECIA
   TEL 0030-23770-23394
   PENTRU DEPUNERI IN LEI

   BANCA I.N.G.B SOSEAUA KISELEFF 11-13 BUCURESTI 1,
   COD IBAN RO83 INGB 0001 0001 3518 8915

 52. Rodica zice:

  Doamne ajuta! In nici un caz nu trebuie o suma atat de mare pentru un pomelnic. E bine sa trimiteti euro, eu am trimis 10 euro (mai ales pt ca nu eram sigura daca vor ajunge) si am primit raspuns de la Schitul Prodromu.

 53. cd zice:

  La multi ani doamnei Lucia! (6 iulie).
  eu intotdeauna uitam sa-i spun mamei la multi ani de aceasta zi .
  (e adevarat ca mama isi serba mai ales ziua din decembrie , 13 – tot sfanta Lucia )

  dar… acum nu o mai am decat in poze…!
  Dumnezeu s-o odihneasca!

 54. prepelita ioan zice:

  Cum sa vin in muntele Athos (ca acolo e mare duhovnicie), ca deacum m-am saturaaaaaaaaat !!!!!!!!!!!!!!

 55. prepelita ioan zice:

  va iubesc din toata inima ! si mi se pare ca dupa ce o sa termin seminarul teologic de iconari si mozaicari o sa ma alatur si eu de voi !!! cu multa stima fratele vostru ioan !!!basarabia !!!

 56. ATENA SERBAN zice:

  Si eu doresc sa trimit bani la Schitul Prodromul si nu stiu in ce cont.Va rog sa ma ajutati .Va multumesc.Doamne ajuta!

 57. Prepelita alexandru (rp. moldova ) zice:

  pc parinti rugativa lui Dumnezeu pentru noi , mai ales pentru mine caci sunt un mare pacatos si desfrinat , va din tot sufletul !!!

 58. Condru Petru (rp. moldova ) zice:

  pc parinti cu mult respect , va rog sa va rugati lui Dumnezeu pentru mine pacatosul sa ajung la athos cu prietenul meu Prepelita ioan ( care a scris mesaj mai sus ) , sa ducem si noi o viata duhovniceasca in liniste, mai departe de lume si ghilceava ei ” pace si sanatate de la Domnul cel preainalt si intru tot laudat . ( slava tie Doamne )

 59. dinu gabriela zice:

  Doamne Iisuse Hristoase, ne rugam Tie si Maicii Domnului pentru SANATATE, IERTAREA PACATELOR, INDEPARTAREA VRAJMASILOR si BUNUL MERS IN CASA. Doamne ajuta!
  Octavian, Gabriela si Bogdan

 60. Luchiana zice:

  Este adevarat ca Avva Petroniu Tanase nu mai este egumen la Schitul Prodromu?

 61. Luchiana zice:

  @Pr. Gherasim

  Va multumesc de raspuns.

  Am avut binecuvantarea dumnealui cand a venit in tara prin anii 90, iar problema mea lasata in „mainile” sale, s-a rezolvat, slava Domnului.

  Dumnezeu, Maica Domnului si toti sfintii sa va aiba in paza, pe parintele Petroniu, pe parintele Atanasie, pe dumneavoastra si toata obstea ca sa ramaneti ai Lui pe vesnicie!

  Doamne ajuta!

 62. Sorina zice:

  As dori sa trimit un pomelnic la Schitul Prodromul sau la Schitul Lacu unde sunt parinti romani. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac.
  Va multumesc!

  • CRED CA IL PUTETI PUNE PE FAX IAR BANII IN CONTUL SCHITULUI PRODROMU.

   NUME; SCHITUL ROMANESC PRODROMU
   SF.MUNTE ATHOS-63086 KAREIA -GRECIA
   TEL 0030-23770-23394
   PENTRU DEPUNERI IN LEI

   BANCA I.N.G.B SOSEAUA KISELEFF 11-13 BUCURESTI 1,
   COD IBAN RO83 INGB 0001 0001 3518 8915

 63. Ortodox zice:

  Este adevarat.
  I-am scris si parintelui despre fenomenul cu sangele din gura. A doua zi s-a diminuat foarte tare, si a treia zi a disparut. Stiu ca dv veti incerca sa explicati acestea prin puterea homeopatiei, dar va rog sa luati in calcul puterea lui Dumnezeu, doctorul sufletelor si al trupurilor noastre!

  Vreau sa va povestesc ceva deosebit, o minune! Dumnezeu sa va aiba in paza!
  Spuneti tuturor acestea! Slava Domnului! Slava tie, Doamne! Slava tie, Doamne, Slava Tie! Osana intru cei de sus si pe pamant pace, intre oameni, bunavoire!
  Laudati pe Domnul din Ceruri, ca este bun. aliluia! aliluia! aliluia!

  Imi cer scuze pentru lenea de a face toate caracterele mari cum se cuvenea, eu pacatoasa!

  Minune

  In duminica Floriilor, ieri la predica, parintele a spus un lucru minunat: Ca, pentru cei care cauta un urcus duhonicesc, in saptamana mare, saptamana patimilor, care a inceput azi, cea dinaintea pastelui, se intampla ceva care ii ajuta sa creasca in acest sens!
  Ei bine, in cazul meu, acest ceva s-a intamplat ieri.
  Ca am aflat de o minune!

  De la un om care vine de ani de zile la catedrala, vreo 10, si il cunosc de 3, aproape de cand am venit aici in oras. Dar abia acum mi-a spus acestea.

  Iata :
  A spus. Andreia, aici la catedrala, se petrec nenumarate minuni.
  Ce minuni, stefan?
  Se petrec minuni, Andreia, eu am vazut foarte multi oameni vindecati, de diferite boli. Chiar paralizati, care s-au ridicat din scaun.
  Cum, stefan, ai vazut tu paralizati ridicandu-se din scaun, aici, in catedrala?
  Da, andreia am vazut, multi!
  Cati?
  Multi, foarte multi! Uite, este unul chiar in biserica, este inauntru, il cheama Cornel, daca vrei, il ti-l arat!
  (dar n-am mai apucat, cat stateam la coada la miruit, la una la alta a plecat. Apoi, desi stefan a ramas in catedrala toata ziua, ramanand sa ajute pe acolo, de doua ori am dat roata la toata catedrala, cautandu-l, dar nu l-am vazut! Am intrebat si pe altul, care muncea si el, ajuta si el, dar el s-a uitat urat si nu a spus nimic. Satana! M-a orbit atunci, ca sa nu il vad pe stefan, care a spus, ca m-am reintalnit seara. Am fost toata ziua in catedrala. Satana te-a orbit, sa nu ma vezi!)

  Iata, continuare discutiei noastre:

  si l-am intrebat, si cum a facut acest om, ca sa se vindece?
  Ani de zile, in fiecare duminica a venit la Liturghie. In fiecare saptamana, la Sfantul Maslu. S-a spovedit, mereu, impartasit, a facut canonul (ceea ce ii spunea preotul sa faca spre iertarea pacatelor)>
  Si in cat timp s-a intamplat minunea, Stefan?
  Minunile nu se intampla peste noapte. Cred ca au trecut, vreo (se gandeste) 6 ani.
  Si cum l-ai vazut tu, intr-o zi, sculandu-se din carucior?
  Da, andreia, l-am vazut ridicandu-se din carucior. Daca vrei ti-l arat, este inauntru.

  si l-am intrebat;
  Stefan, si nu l-ai intrebat pe parintele, daca orice preot poate face asta, sau numai unul deosebit?
  si a raspuns, orice preot, andreia, poate face asta, ca harul lui Dumnezeu este peste tot! (Mi-a spus parintele) .
  Si a vazut si alti oameni, vindecati de diverse boli, dupa cuvintele lui de om simplu, foarte multi.

  Slava Tie, Doamne, slava tie!
  Dumnezeu sa va aiba in paza! Doamne ajuta!

 64. sorina zice:

  Buna ziua. Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac. Din copilarie am avut 2 prieteni foarte buni, o fata si un baiat. Acum vreo 4 ani baiatul a dat peste un vrajitor si a inceput sa lucreze cu el. I-a dat in carti nu stiu ce bazaconii, moment dupa care eu am inceput sa ma cert cu prietena mea. Am incercat atunci sa vorbesc onest cu amandoi, cred ca am si gresit prin felul in care am procedat, desi in suflet am fost bine intentionata. Cumva el a sadit mare neincredere intre noi si desi eu am ramas alaturi de prietena mea aceasta parca s-a transformat. Cu timpul si eu am inceput sa devin banuitoare si poate chiar rea. Am mers la Manastirea Sf. Apostol Andrei si la parintele Arsenie Papacioc. Dupa ce am primit binecuvantare, dupa amiaza cand am dormit am visat cum o mana neagra si lunga de diavol voia sa iasa de sub plapuma, eu am prins-o si am muscat-o, nedandu-i voie sa iasa.
  Am vorbit cu un preot despre asta dar nu m-a prea crezut cand i-am spus ca am facute asupra mea lucruri diavolesti. Eu nu am glumit cand am spus cele ce am visat. O vreme a fost mai bine, dar apoi peste tot unde mergeam parca lumea se uita aiurea la mine, nu mai vorbea cu mine ca odinioara. Cred ca si prietenei mele i-a facut ceva, iar lui cred ca si-a facut singur tot umbland cu lucrurile astea.
  I-am dat lui la un moment dat o cruce sfintita si puternica iar noaptea cand a purtat-o a vomitat. Cand mi-a dat cruciulita inapoi a zis ca i-am dat ceva rau, desi aia e cruce sfintita de multe ori, la multe biserici si manastiri.
  Acum se intampla ca ne-am mai certat, el mi-a facut multe rele peste tot, a bagat intrigi. Eu am incercat sa vorbesc cu el dar nu am reusit si in final am fost si eu rea, spunand adevarul ce-l cunosc despre el si altor oameni.
  Sunt un om pacatos, stiu asta, ma rog la Dumnezeu si ma cuprinde cateodata deznadejdea ca nu se mai rezolva situatia asta. Imi aduc aminte ca altii au griji mai mari si ca deznadejdea e un mare pacat si imi revin.
  Sfatuiti-ma va rog ce sa fac. Vreau sa ma indrept si eu si pe ei sa ii ajut sa scape din ghearele celor ce lucreaza cu vrajitori si blesteme.

  • Sorin zice:

   @Sorina: Buna!
   Citeste Acatist Sf. Ciprian 40 zile la rand, post miercuri si vineri, duminica mergi la Sf. Liturghie, in timpul saptamanii la Sf. Maslu + la rugaciunea Sf. Ciprian de dezlegare ( un fel de molifte ) – in Bucuresti se citeste la Biserica Zlatari – in zi in care ai tinut post.
   Spovedeste-te daca poti.

   Lucrurile se vor rezolva treptat si iti va merge din ce in ce mai bine…nu brusc.
   Ai nadejde. Daca ai nevoie de alte informatii, poti da mail la andrei_plesoiu @ yahoo.com

 65. 543210 zice:

  frumos schitul podromul mias dori si eu sa ajung acolo dar nu stiu cum si nici nu am bani sunt din sibiu si ma numesc geza dumnezeu sa fie cu voi dragi nosti parinti sa va rugati ne ancetat si pentru mine si prietena mea viorica sa fim anpreuna sa fim sanatosi si pentru toti romani multumim doamne ajuta cu drag geza

 66. cretu iuliana elena zice:

  doamne ajuta!ieratati-ma pe mine pacatoasa .a-si vrea sa multumesc tuturor parintilor care se roaga pentru noi pacatosi.este nevoie de multa rugaciune pentru ca bunul nostru dumnezeu ,iisus hristos si maicuta preasfanta sunt suparati pe noi.ganditi-va ca nu iudeii l-au rastignit ci noi il rastignim in fiecare secunda pe mielul lui dumnezeu prin pacatele noastre .nu vedeti ca daca cineva ne face rau noi nu-l iertam ci il vorbim la toata lumea si incercam si noi sa urzim ceva impotriva lui ,chiar daca zicem ca l-am iertat dar din inima nu .atunci bunul d-zeu ne va ierta pe noi va rog iertati-ma si rugati-va ptr mine bunului d-zeu ca mult sunt pacatoasa.binecuvantati parinti sfintiti si ma iertati pe mine pacatoasa.parintele arsenie boca spunea sa zicem :asa ne ttrebuie doamne ne-ai dat ceea ce meritam!

 67. gina vasilache zice:

  Cum sa trimit un acatist la pPdromu?
  Dati-mi si mie un nr de telefon sau o informatie despre aceasta.

 68. gina zice:

  Care este nr.de telefon sau adresa de la Podromu?

 69. evi zice:

  Caut adresa Manastirii Prodomu si Vatopedu..va rog frumos

  • adriana zice:

   Schitul Prodromu, monah Atanasie Floroiu, Sf. Munte Athos, 63086, Kareia, Grecia. Iar adresa de la Vatopedu este aceeasi doar ca la monah treceti Vasile Vatopedinul.

   • alina zice:

    ati trimis acatist la acest schit? se primesc prin posta? am si eu nevoie de un loc de munca. am 24 de ani, sunt singura, necasatorita, am nevoie de ajutorul calugarilor prin rugaciunile lor.

 70. preacucernici parinti va rugam pomeniti-ne si pe noi pacatosii (iuliana florin roxana alexandru danut) in rugaciunile sfintiilor voastre. Pentru iertarea pacatelor, bunatate, smerenie, blandete, iubire de aproapele nostru si rugaciune curata. Harul domnului nostru Iisus Hristos sa fie cu noi cu toti pacatosi pentru ragaciunile maicutei sfinte. Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos sa ne lumineze viata, inima si casele noastre.va multumesc frumos si imi plec genunchii in fata sfintiilor voastre si cu capul la pamant, va cer binecuvantare. Pentru numele domnului nostru Iisus Hristos binecuvantati si ne iertati pe noi pacatosii!

 71. Maria zice:

  cont in euro: RO 47 RNCB 5038 0000 2303 0001
  cont in lei: RO 07 RNCB 0090 0005 0922 0001
  tel: 00 3023 7702 3294

 72. alina zice:

  am si eu nevoie de un loc de munca, rugati-va pt mine pacatoasa ALINA de 24 de ani.Multumesc! Doamne ajuta-ne!

 73. Alina-Claudia zice:

  Hristos a inviat
  As dori sa trimit si eu un acatist pentru mama mea Ana-Georgeta ce este suspecta (in plina investigatii) de cancer (metastaza la ficat) Cum pot face sa trimit acatiste. Va rog sa imi raspudeti.

 74. CRED ÎN DUMNEZEU ,,DOAR DACĂ SUNTEȚI BUNI ȘI CU MULTE FAPTEE BUNE ,AVÎND CUGETUL LUMINOS ȘI CU GÎNDURI BUNE ȘI ÎNȚELEPTE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s